Σαν σήμερα: Παρ’ ολίγον ξύλο για 1 εκατομμύριο δολάρια

Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 15 Δεκεμβρίου

15 Δεκεμβρίου 1990

Το 1990 ήταν η χρονιά που η ITF επέλεξε να θεσπίσει ένα νέο τουρνουά, μη αναγνωρισμένο από την ATP, το Grand Slam Cup στο οποίο θα συμμετείχαν οι 16 καλύτεροι παίχτες των Grand Slam διοργανώσεων

της σεζόν και θα διαγωνίζονταν για τεράστια χρηματικά ποσά που ξεπερνούσαν ακόμα και τα έπαθλα των πλουσιότερων τουρνουά.

Η διοργάνωση του Grand Slam Cup στο Μόναχο στα μέσα του Δεκέμβρη – μετά το πέρας όλων των διοργανώσεων της ΑΤΡ και της ITF- σε συνδυασμό με τα υπέρογκα έπαθλα δίχασε την τενιστική κοινότητα. Άλλοι το αφόρισαν ενώ άλλοι δελεάστηκαν από τα υποσχόμενα κέρδη. Χαρακτηριστικά ο νικητής του τουρνουά θα λάβαινε 2 εκατομμύρια δολάρια και ο φιναλίστ 1 εκατομμύριο, Όχι άσχημα, ε;

Ο “πυρετός του χρήματος” έγινε φανερός στον έναν εκ των δύο ημιτελικών μεταξύ των Αμερικανών Brad Gilbert και David Wheaton που αντάλλαξαν βαριές κουβέντες και σχεδόν πιάστηκαν στα χέρια όταν στο tie-break του τρίτου σετ (ο καθένας είχε κερδίσει από ένα σετ) και με το σκορ στο 6-6 ένα βολέ του Gilbert δίνεται άουτ με τον ίδιο να ωρύεται διαμαρτυρόμενος και για αυτό τον λόγο να μην ακούει τον διαιτητή να διορθώνει την απόφαση και να του παραχωρεί τον πόντο. Είναι η σειρά του Wheaton να διαμαρτυρηθεί και πλησιάζοντας στο φιλέ να έρθει σε λεκτική αντιπαράθεση με τον Gilbert και πριν τα πράγματα εκτραχυνθούν περισσότερο να τους χωρίσει ο διαιτητής.

“Ο Brad είπε κάτι για τον αδερφό μου που δε μου άρεσε και του ζήτησα να πάρει πίσω τα σχόλια του. Αν είχε ρίξει την πρώτη μπουνιά θα ήμουν πολύ χαρούμενος. Άρχισε να κλαψουρίζει σαν παιδάκι και τελικά πέρασε το δικό του” ήταν μερικά από όσα είπε ο Wheaton για το συμβάν προσθέτοντας για το λάθος του διαιτητή ότι ήταν “λάθος του ενός εκατομμυρίου δολαρίων”.

Όντως, όπως προαναφέρθηκε η συμμετοχή στον τελικό εξασφάλιζε τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια αλλά και το έπαθλο του ημιφιναλίστ ήταν 450.000 δολάρια. Ο Wheaton έχασε τελικά τον ημιτελικό με 3-2 σετ. Αν κάνουμε τις πράξεις ο Wheaton έχασε 550.000 δολάρια από την – κατά τον ίδιο – λάθος απόφαση του διαιτητή. Ίσως για αυτό την επόμενη χρονιά επέστρεψε και κατέκτησε το τουρνουά. Και μαζί τα 2 εκατομμύρια ενός αμφιλεγόμενου τουρνουά που διεξήχθη μέχρι το 1999.

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis

The post Σαν σήμερα: Παρ’ ολίγον ξύλο για 1 εκατομμύριο δολάρια appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα