Ρωσία – Ελβετία στον τελικό του Billie Jean King Cup

Με πρωταγωνίστριες τη Λουντμίλα Σαμσόνοβα και τη Μπελίντα Μπέντσιτς αντίστοιχα, Ρωσία και Ελβετία βγήκαν “αλώβητες” από τους ημιτελικούς του Σαββάτου και συντελούν το ζευγάρι του μεγάλου τελικού στο φετινό Billie Jean King Cup (πρώην Fed Cup).

Αρχικά η Ρωσία απέκλεισε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με 2-1, χάρις στη φοβερή ημέρα στην οποία βρέθηκε η Λουντμίλα Σαμσόνοβα.

Η

22χρονη, Νο40 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA ήταν MVP και στις δυο νίκες της χώρας της, ρεφάροντας έτσι την άσχημη μέρα στην οποία βρέθηκε το αστέρι της Ρωσίας, η Αναστασία Παβλιουτσένκοβα.

Η Σαμσόνοβα κέρδισε την Σλόαν Στίβενς με 1-6, 6-4, 6-3 και έκανε το 1-0 για τη χώρα της. Λίγες στιγμές αργότερα, η Παβλιουτσένκοβα ηττήθηκε με 6-7(9), 7-6(2), 6-2 από την Ντανιέλ Κόλινς και το tie οδηγήθηκε σε καθοριστικό ματς διπλού.

Εκεί, Σαμσόνοβα και Κουντερμέτοβα επιβλήθηκαν των Ρότζερς/Βάντεγουεϊ με 6-3, 6-3, παίρνοντας το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού.

What a turnaround from @LiudaSamsonova

It’s all square in the first semi-final in Prague… #BJKCupFinals pic.twitter.com/34fCZCIKeq

Billie Jean King Cup (@BJKCup) November 5, 2021

Στον έτερο ημιτελικό της Παρασκευής, η Ελβετία της Μπελίντα Μπέντσιτς επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και απέκλεισε την Αυστραλία, που αγωνίστηκε χωρίς την Άσλεϊ Μπάρτι.

Πρώτα η Ζιλ Τάιχμαν (Νο39) κέρδισε την Στορμ Σάντερς με το εμφατικό 6-0, 6-3 και έκανε το 1-0 για την Ελβετία.

Λίγο αργότερα, η χρυσή Ολυμπιονίκης του Τόκιο και Νο17 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, Μπελίντα Μπέντσιτς, επικράτησε με 6-3, 6-2 της Άιλα Τομλιάνοβιτς και έστειλε τη χώρα της στον τελικό για πρώτη φορά μετά το 1998.

Brilliant Bencic @swiss_tennis march on into the final for the first time since 1998!#BJKCupFinals pic.twitter.com/w6ultRYpmW

Billie Jean King Cup (@BJKCup) November 5, 2021

BILLIE JEAN KING CUP FINALS DRAW l OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ρωσία – Ελβετία στον τελικό του Billie Jean King Cup appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα