Ρεκόρ καριέρας: Στο Νο8 του κόσμου ο Στέφανος!

13:17 1/4/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει να ανεβαίνει στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ. Την Δευτέρα, κέρδισε δυο ακόμη θέσεις και βρέθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο8 του κόσμου…

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας διάγει εξαιρετική αγωνιστική περίοδο και εξαργυρώνει τις πορείες στα τουρνουά της ΑΤΡ, με διαρκή άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη.

Μπορεί να αποκλείστηκε από την φάση των “16” στο Miami Open, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να προσπεράσει τους Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο και Τζον Ίσνερ, δημιουργώντας

νέο ρεκόρ καριέρας!

Είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος ανεβαίνει στο Νο8, έχοντας 3.240 πόντους, μόλις 15 περισσότερους από τον “Ντέλπο” και 155 από τον Αμερικανό, φιναλίστ του Masters στο Μαϊάμι την προηγούμενη εβδομάδα.

Πλέον, μπορεί να κοιτάζει μόνο ψηλότερα και ο επόμενος στόχος του, που είναι φυσικά η είσοδός του στο Top5 του κόσμου, μόνο ανέφικτος δεν μοιάζει, αν δει κανείς τους πόντους που πρέπει να υπερασπιστεί ο 20χρονος Έλληνας στην επικείμενη χωμάτινη περίοδο.

*Διαβάστε εδώ το θέμα του Tennis24 για τους πόντους προς υπεράσπιση

Επόμενο τουρνουά για τον Στέφανο, το Masters του Μόντε Κάρλο (14-21 Απριλίου).

Εκεί, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στην clay court season, και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες υπάρχει και η δυνατότητα με μια καλή πορεία, να τον δούμε να προσπερνάει στην παγκόσμια κατάταξη, κάποιον εκ των Νισικόρι, Άντερσον και Τιμ που δεν βρίσκονται ιδιαίτερα μακριά του.

Τη φετινή χρονιά, ο Στέφανος έχει ρεκόρ 17-7, ενώ έχει κατακτήσει έναν τίτλο, στη Μετς της Γαλλίας. Έχει επίσης φτάσει σε έναν τελικό, στο 500αρι τουρνουά του Ντουμπάι, όπου ηττήθηκε από τον Ρότζερ Φέντερερ.

ATP RANKINGS

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ρεκόρ καριέρας: Στο Νο8 του κόσμου ο Στέφανος! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα