Ρεαλιστικοί στόχοι για το 2019

Έναν τίτλο Grand Slam και πλασάρισμα στο Top5 της παγκόσμιας κατάταξης, οι στόχοι του Ντόμινικ Τιμ για τη νέα χρονιά

Τα τελευταία χρόνια, θεωρείται ο δεύτερος καλύτερος τενίστας στο χώμα, μετά τον Ράφαελ Ναδάλ.

Οι δύο συνεχόμενοι ημιτελικοί στο Γαλλικό Όπεν (2016-17) και φυσικά η συμμετοχή του στον φετινό τελικό, αποδεικνύουν

ότι το παιχνίδι του Ντόμινικ Τιμ είναι “φτιαγμένο” για την κόκκινη επιφάνεια και πως αν κάπου έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει ένα Major, αυτές είναι στο Παρίσι.

Ο 25χρονος Αυστριακός, έχει ξεκινήσει από τις αρχές Δεκεμβρίου την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν, έχοντας μετακομίσει στην Τενερίφη. Μαζί του, ο αδερφός του Μόριτζ Τιμ, οι συμπατριώτες του Ντένις Νόβακ και Σεμπάστιαν Όφνερ αλλά και οι συνάδελφοί του Νταβίντ Γκοφάν και Ζαν-Λενάρντ Στρουφ.

Το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης, δείχνει αποφασισμένος να δουλέψει πολύ σκληρά στην off-season, βάζοντας τις βάσεις για την καλύτερη χρονιά της καριέρας του.

Φέτος, ο Τιμ έπαιξε σε 25 τουρνουά, έχοντας ρεκόρ 54-20 με τρεις τίτλους (Μπουένος Άιρες, Λυόν, Αγία Πετρούπολη) και δύο σπουδαίους τελικούς (Madrid Masters, French Open). Τα χρηματικά του έπαθλα ξεπέρασαν τα 4.5εκ. δολάρια.

“Το μεγάλο μου όνειρο είναι να κερδίσω ένα Grand Slam. Το ονειρεύομαι από παιδί και ελπίζω να το πραγματοποιήσω το 2019” είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο χαρισματικός τενίστας ο οποίος έθεσε έναν ακόμη μεγάλο στόχο για τη νέα σεζόν.

“Θέλω να τερματίσω μέσα στο Top5” πρόσθεσε ο Dominator ο οποίος τον Ιούνιο του 2016 είχε βρεθεί στο career high Νο4 της ATP.

O Τιμ θα αγωνιστεί στο ανεπίσημο τουρνουά Mubadala World Tennis Championships 27-29 Δεκεμβρίου στο Αμπού Ντάμπι. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Κατσάνοφ και τον νικητή περιμένει στα ημιτελικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στον άλλον προημιτελικό θα αναμετρηθούν Κέβιν Άντερσον και Χίον Τσουνγκ, με τον Ράφαελ Ναδάλ να περιμένει τον αντίπαλό του στους “4”.

The post Ρεαλιστικοί στόχοι για το 2019 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα