Πως έζησε την εμπειρία με Ναδάλ ο Αλκαράζ

10:55 6/5/2021 - Πηγή: Tennis24

Αξέχαστα θα μείνουν στον Κάρλος Αλκαράζ τα 18α γενέθλιά του καθώς είχε την ευκαιρία να μοιραστεί το γήπεδο με τον αγαπημένο του τενίστα και παιδικό του ίνδαλμα, Ράφαελ Ναδάλ.

Ο νεαρός Ισπανός μπορεί να μην κατάφερε να ανταγωνιστεί τον καταξιωμένο συμπατριώτη του, ωστόσο πήρε μια γεύση από το υπέρτατο επίπεδο στο χωμάτινο τένις και δήλωσε ακόμα πιο εμπνευσμένος και διψασμένος για σκληρή δουλειά και βελτίωση στο άμεσο μέλλον.

Παρά τη βαριά ήττα με 6-1, 6-2 από τον Ναδάλ, ο Αλκαράζ ήταν χαμογελαστός στη συνέντευξη Τύπου

που ακολούθησε μετά και την τούρτα που δέχθηκε από Φελισιάνο Λόπεζ και Ράφα, με αφορμή τα γενέθλιά του, μετά το ματς.

“Πιστεύω ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι περισσότερο στο ματς αλλά στην τελική, είναι ο Ράφα. Παίζοντας για πρώτη φορά με τον Ράφα, δεν είναι εύκολο. Ούτε την πρώτη ούτε την εκατοστή είναι εύκολο αλλά μόνο και μόνο που βρέθηκα απέναντί του, ήταν πολύ ξεχωριστό. Νομίζω ότι την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε, θα είναι εντελώς διαφορετικό. Θα γνωρίζω περισσότερα για το πως πρέπει να παίξω και να κινηθώ στο court. Αυτή τη φορά ήμουν πολύ ανυπόμονος να τελειώσω νωρίς τους πόντους. Σε κάποια φάση είχα ξεχάσει ότι είχα απέναντί μου τον Ράφα και εκείνος μου γύριζε όλες τις μπάλες. Θα μπορούσα να είχα περισσότερη υπομονή. Ήταν, όμως, μια αξέχαστη εμπειρία” είπε χαρακτηριστικά ο Αλκαράζ.

Η πρώιμη παρουσία του νεαρού Ισπανού στο tour, δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τον Ναδάλ ο οποίος σχολίασε τις ικανότητες και την αφοσίωση που δείχνει ο νεαρός συμπατριώτης του, στη δική του συνέντευξη Τύπου.

“Έχουμε μιλήσει μερικές φορές, όταν τον βλέπω στα τουρνουά. Βλέπω ήδη μεγάλη ποιότητα μέσα του. Για παράδειγμα σήμερα, δεν παραπονέθηκε καθόλου και είχε σπουδαία συμπεριφορά παρ’ότι έχασε το ματς όπως το έχασε. Στην Αυστραλία αναγκάστηκε να μπει σε 15μερη καραντίνα και το δέχθηκε χωρίς παράπονο.

“Κάθε φορά που τον βλέπω να προπονείται, έχει σπουδαία συμπεριφορά και ωραία ενέργεια. Αυτά βλέπω σε αυτόν καθημερινά και παρατηρώ πως συμπεριφέρεται στους γύρω του. Για μένα αυτό δείχνει έναν σπουδαίο χαρακτήρα” είπε ο Ναδάλ.

A sweet ending @alcarazcarlos03 is joined by @feliciano_lopez and @RafaelNadal to share his 18th birthday cake! #MMOpen pic.twitter.com/YSuctDr3ig

Tennis TV (@TennisTV) May 5, 2021

Συνεχίζοντας να μιλάει για την εμπειρία που είχε με τον Ναδάλ και για τα σχόλια που έκανε ο κορυφαίος όλων των εποχών στο χώμα, ο Αλκαράζ πρόσθεσε: “Για μένα σημαίνει πολλά τα καλά λόγια του Ράφα. Είναι ένας σπουδαίος αθλητής που για πολλά χρόνια παίζει στο κορυφαίο επίπεδο. Όταν λέει ότι κάνω κάποια πράγματα σωστά, σημαίνει πολλά για μένα. Πάντα έλεγα ότι ο Ράφα είναι το παιδικό μου είδωλο και προσπαθώ να ακολουθήσω τα βήματά του. Δεν έχω δει ποτέ τον Ράφα να έχει κακή συμπεριφορά στο court ή να παραπονιέται και αυτό με έχει επηρεάσει και εμένα. Προσπαθώ να ακολουθήσω το παράδειγμά του. Αν συνεχίσω να κάνω τα σωστά πράγματα, μπορώ να ακολουθήσω το σωστό δρόμο”

The post Πως έζησε την εμπειρία με Ναδάλ ο Αλκαράζ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα