Πίλιτς: “Άδικη η συμπεριφορά των media απέναντι στο Νόλε”

14:48 1/8/2020 - Πηγή: Tennis24

Ο Κροάτης φιναλίστ του Γαλλικού Όπεν του 1973 και πρώην προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς, Νίκολα Πίλιτς σύμφωνα με δηλώσεις του συμβουλεύει τον Νόλε να συμμετάσχει στο US Open αν μπορεί να προετοιμαστεί κατάλληλα.

Θυμίζουμε ότι οι διοργανωτές του US Open έλαβαν το πράσινο φως για να κάνουν τις προετοιμασίες του τουρνουά, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 31/8 έως 13/9.

Σύμφωνα

με πληροφορίες οι παίκτες αναμένεται να ακολουθήσουν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα κατά την διάρκεια της διοργάνωσης, με τον Νόλε να τα είχε κατακρίνει πρωτύτερα, περιγράφοντας τα ως «extreme» και «σχεδόν αδύνατα».

Παρόλα αυτά φαίνεται ότι η άποψη του Νόβακ Τζόκοβιτς έχει αλλάξει και πολύ πιθανόν να το δούμε στο Flushing Meadows αν διεξαχθεί φέτος το τουρνουά.

Τι θα κάνουν Φέντερερ και Ναδάλ;
Ως γνωστόν ο Ρότζερ Φέντερερ είναι εκτός δράσης, αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο τον προηγούμενο μήνα.

Από την άλλη, δεν θα ήταν καθόλου έκπληξη αν ο Ραφαέλ Ναδάλ παρακάμψει το Αμερικανικό Όπεν, για να συμμετάσχει στο Roland Garros, που έχει προγραμματιστεί για τις 27/9, μόλις δύο εβδομάδες μετά τον τελικό του US Open.

Ο Πίλιτς, δήλωσε χαρακτηριστικά στην Glas Srpske ότι: “Δεν γνωρίζω αν ο Νόβακ έχει ήδη αποφασίσει να παίξει στην Νέα Υόρκη. Αν μπορεί να προπονείται κάθε μέρα και έχει την ευκαιρία να προετοιμάζεται για τους αγώνες με τον σωστό τρόπο, τότε θα τον συμβούλευα να συμμετάσχει στο US Open. Παρόλα αυτά, το ερώτημα είναι τι θα συμβεί τον επόμενο μήνα, επειδή επικρατεί ακόμη χάος στην Αμερική όσο αφορά την πανδημία του κορονοιού, λόγω της οποίας ακόμη πεθαίνουν πάνω από 1000 άνθρωποι την ημέρα”.

“Ναι, ο Νόβακ θα ήταν ένα μεγάλο φαβορί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κερδίσει το τουρνουά. Πρέπει να παίξει δύο καλές εβδομάδες, δεν πρέπει να υπάρξει καμία κακή μέρα. Όλα μπορούν να συμβούν, κανείς δεν εγγυάται για τίποτα”.

Ο 80χρονος Κροάτης μίλησε και για την άδικη κριτική που δέχεται ο Τζόκοβιτς, όχι τώρα αλλά τα τελευταία 10 χρόνια, υπογραμμίζοντας: “Στα Δυτικά media δεν τους αρέσει ότι μια μικρή χώρα, η Σερβία έχει τον καλύτερο τενίστα στον κόσμο. Για αυτό το λόγο ο Φέντερερ και ο Ναδάλ εξυμνούνται και ο Νόλε αξίζει πολλά περισσότερα. Αυτή η άδικη στάση ήταν «το καύσιμο» (το κίνητρο) του Τζόκοβιτς τα τελευταία χρόνια”

Αριστείδης Κατσίδης

The post Πίλιτς: “Άδικη η συμπεριφορά των media απέναντι στο Νόλε” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα