Ο Έλληνας Θεός απέναντι στον κορυφαίο όλων

Η στιγμή που ολόκληρη η Ελλάδα ονειρευόταν, έφτασε…

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στον πρώτο του τελικό σε Grand Slam διοργάνωση και το απόγευμα της Κυριακής (16:00GR) θα αντιμετωπίσει τον κορυφαίο τενίστα των τελευταίων ετών, Νόβακ Τζόκοβιτς, στο παιχνίδι του τίτλου στο Roland Garros 2021.

Μετά από δύο συναρπαστικές εβδομάδες στα courts του Παρισιού, οι δύο φορμαρισμένοι τενίστες

θα μονομαχήσουν για το βαρύτιμο τρόπαιο των Σωματοφυλάκων σε έναν τεράστιο τελικό στον οποίον, Στέφανος και Νόλε θα προσπαθήσουν να γράψουν ιστορία.

Ο 34χρονος Σέρβος, σε περίπτωση που κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο του στο Γαλλικό Όπεν (2016), θα γίνει ο πρώτος στην Open Era που έχει στην κατοχή του τουλάχιστον δύο τρόπαια σε καθένα από τα τέσσερα Major της σεζόν.

Από την άλλη, ο 22χρονος πρωταθλητής μας έχει ήδη γράψει ιστορία για το Ελληνικό τένις αφού είναι ο πρώτος Έλληνας τενίστας που θα αγωνιστεί σε τελικό Grand Slam, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή του πορεία στο επαγγελματικό τένις.

Πρόκειται για την 8η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο άνδρες, με τον Τζόκοβιτς να προηγείται 5-2 στις νίκες (3-0 στο χώμα), έχοντας κερδίσει και τα τέσσερα τελευταία ραντεβού τους στο tour. Η τελευταία νίκη του Τσιτσιπά ήταν στο Shanghai Masters 2019 με τον ξανθομάλλη άσο να έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό του στο career high Νο4 του κόσμου ενώ σε περίπτωση τίτλου θα ξεπεράσει τον Ράφαελ Ναδάλ στο Νο3.

Για τον Τζόκοβιτς αυτός θα είναι ο 28ος τελικός καριέρας σε Grand Slam τουρνουά, με τον 34χρονο να βρίσκεται μια νίκη μακριά από τον 19ο Major τίτλο του, με τον οποίον θα πλησιάσει σε απόσταση βολής τους δύο αντίζηλούς του, Φέντερερ και Ναδάλ που έχουν 20 GS.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζω έναν επικό ημιτελικό σε Grand Slam και μετά πρέπει να επιστρέψω σε λιγότερο από 48 ώρες για να παίξω τελικό. Οι φυσιοθεραπευτές μου θα κάνουν ότι μπορούν για να είμαι φρέσκος. Έχω παίξει αρκετό τένις και δεν χρειάζομαι ιδιαίτερη προπόνηση” είπε ο Τζόκοβιτς μετά τη μεγάλη νίκη επί του μεγάλου φαβορί, Ράφαελ Ναδάλ στον σπουδαίο ημιτελικό της Παρασκευής.

Η λογική λέει ότι η εμπειρία του Νόλε από τέτοιες καταστάσεις, του δίνουν σαφές προβάδισμα έναντι του πρωτάρη Τσιτσιπά.

“Ξέρω τι πρέπει να κάνω. Ο Στέφανος είναι στον πρώτο του τελικό σε Grand Slam, κάτι που είναι φοβερό επίτευγμα αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν θέλει να σταματήσει εκεί. Είναι σε εξαιρετική φόρμα. Είναι πρώτος στην ATP Race και έχει ωριμάσει πολύ. Το χώμα είναι η αγαπημένη του επιφάνεια. Παίξαμε έναν επικό ημιτελικό πέρυσι εδώ. Ξέρω ότι θα είναι ένα ακόμη δύσκολο ματς” πρόσθεσε ο Τζόκοβιτς.

Σε περίπτωση που και οι δύο καταφέρουν να βγάλουν το καλύτερό τους παιχνίδι, πρόκειται να παρακολουθήσουμε μια φοβερή μονομαχία σε ένα από τα πιο εμβληματικά γήπεδα τένις του κόσμου.

Από τη μια η απίστευτη σταθερότητα και ικανότητα του Τζόκοβιτς να μετατρέπει την άμυνα σε επίθεση και από την άλλη ο νεανικός ενθουσιασμός, η ποικιλία και δυναμική του παιχνιδιού του Στέφανου, μας προδιαθέτουν για ένα σπουδαίο ματς με δυνατό φαβορί αλλά και ένα πανίσχυρο αουτσάιντερ.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Ο Έλληνας Θεός απέναντι στον κορυφαίο όλων appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα