Κύργιος: Το ωριμότερο παιχνίδι της καριέρας του

Μέσα στο 2020 είδαμε τον Νικ Κύργιο να έχει όπως κάθε φορά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του και στη πορεία των τουρνουά να μην είναι πάντοτε σοβαρός, όμως μέσα σε αυτή τη χρονιά είδαμε ίσως και το ωριμότερο παιχνίδι της καριέρας του, αυτό κόντρα στον Κάρεν Κατσάνοφ για το Αυστραλιανό Όπεν.

Ήταν στις 25 Γενάρη του 2020, όταν ο Νικ Κύργιος αντιμετώπισε τον Κάρεν Κατσάνοφ για τον 3ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν, σε ένα επικό παιχνίδι, που κρίθηκε στα πέντε σετ και κράτησε τέσσερις ώρες και 26

λεπτά.

Ο αγώνας αυτός θα έδινε στο νικητή το εισιτήριο για τον 4ο γύρο, όπου θα έβρισκε απέναντι του τον Ράφαελ Ναδάλ, σε μια σπουδαία πρόκληση. Ο Κύργιος ήξερε πολύ καλά, πώς για να κερδίσει τον Ρώσο, θα έπρεπε να είναι σοβαρός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δίχως να χαλαρώσει σε κανένα σημείο. Αυτό μπορούμε να το πούμε με σιγουριά ότι συνέβη στο μέγιστο βαθμό, που θα μπορούσε να το κάνει ο 25χρονος τενίστας, αφού είδαμε τον Νικ να παίζει τένις υψηλού επιπέδου και να κρατάει τη συγκέντρωση του σε όλο το ματς.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν είναι εύκολο και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν πολύ ιδιότροπο χαρακτήρα, που εύκολα επηρεάζεται και μπορεί ανά πάσα στιγμή να «τινάξει» τα πάντα στον αέρα. Όμως, ακόμη και όταν βρέθηκε με 2-0 σετ μπροστά και ενώ όλα έδειχναν ότι θα πάει για το 3-0 εύκολα, ο Κάρεν Κατσάνοφ αντέδρασε, επιστρέφοντας στον αγώνα και κάνοντας το 2-2 σετ. Εκεί, δεν είναι λίγοι που πίστεψαν ότι η πλάστιγγα έγειρε ολοκληρωτικά προς τον Ρώσο, ωστόσο ο Ελληνοαυστραλός είχε αντίθετη άποψη.

Ο Κύργιος έδειξε απίστευτα ψυχικά αποθέματα και σε ένα παιχνίδι το οποίο οδηγήθηκε τέσσερις φορές στο tie break, ήταν αυτός που τελικά πήρε τη νίκη, κάνοντας το 3-2 στο καθοριστικό σετ, κερδίζοντας με 10-8 το tie break και δείχνοντας ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όταν είναι σοβαρός.

Βλέποντας όλα αυτά τα χρόνια τον Νικ, έχουμε παρακολουθήσει κι άλλες μεγάλες νίκες του, επί ισχυρότερων αντιπάλων του σίγουρα, όμως ένα τόσο μεστό παιχνίδι από τη πλευρά του, χωρίς νεύρα, χωρίς να παρασέρνεται από τον κόσμο και έχοντας στο 100 % το μυαλό του μέσα στο παιχνίδι δεν τον έχουμε ξαναδεί. Δικαίως λοιπόν αυτός ο αγώνας, μπορεί να χαρακτηριστεί από πολλούς και ο πιο ώριμος του 25χρονου τενίστα, που έχουμε δει ως τώρα στη καριέρα του και γιατί όχι να δούμε πολλά τέτοια παιχνίδια την ερχόμενη σεζόν από αυτόν.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Κύργιος: Το ωριμότερο παιχνίδι της καριέρας του appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα