Ναδάλ: “Πίστευα ότι θα είχα αποσυρθεί μέχρι τα 32”

Ο Ράφαελ Ναδάλ μίλησε στη Marca για τον 11ο θρίαμβο στο Παρίσι αλλά και για τη μάχη με τον Ρότζερ Φέντερερ για τους περισσότερους Grand Slam τίτλους

Ακόμα και ο ίδιος ο Ναδάλ δήλωσε έκπληκτος από το γεγονός ότι κέρδισε έναν Grand Slam τίτλο στην ηλικία των 32!

“Σε αυτή την ηλικία, πίστευα ότι θα είχα αποσυρθεί και ότι θα είχα οικογένεια” είπε στην Ισπανική εφημερίδα Marca

ο Ναδάλ.

Ο αριστερόχειρας που διατήρησε και τη θέση του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, μπροστά από τον Ρότζερ Φέντερερ, έπλεξε το εγκώμιο του Ρότζερ Φέντερερ που στα 36 του χρόνια συνεχίζει να κυριαρχεί στο παιχνίδι.

Η καριέρα και των δύο μόνο “τελειωμένη” δεν φαίνεται αφού έχουν κατακτήσει τα έξι τελευταία Major τουρνουά, τους τελευταίους 18 μήνες.

“Είναι έκπληξη γιατί το 2017 εγώ δεν είχα κερδίσει Grand Slam τα τελευταία δύο χρόνια ενώ εκείνος είχε να κερδίσει από το 2012. Είναι επίσης έκπληξη καθώς μεγαλώνουμε και όταν έχεις τόσο μεγάλο διάστημα να κερδίσεις Grand Slam, δεν ξέρεις αν θα το ξανακάνεις ποτέ”

Οταν ο Φέντερερ κέρδισε τον Ναδάλ στον τελικό του Australian Open 2017, έβαλε τέλος στην 5ετη ανομβρία Grand Slam τίτλων ενώ ακολούθησαν άλλοι δύο (Wimbledon 2017, Australian Open 2018) με τους οποίους έφτασε συνολικά τους 20!

“Φυσικά και θα ήθελα να φτάσω τους 20 τίτλους και να τους ξεπεράσω, όμως δεν είναι προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή. Και τα 17 είναι ένας απίστευτος αριθμός. Θέλω να χαρώ τη στιγμή. Δεν μπορώ να σκέφτομαι για την επόμενη νίκη μου, αυτό θα με τρέλαινε. Δεν μπορείς να τρελαθείς γιατί κάποιος άλλος έχει περισσότερους τίτλους”

The post Ναδάλ: “Πίστευα ότι θα είχα αποσυρθεί μέχρι τα 32” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα