Τζόκοβιτς: “Θαυμάζω τον Ράφα και τα επιτεύγματά του”

Ένας μεγαλειώδης, ακόμα και στην ήττα, Νόβακ Τζόκοβιτς, συνεχάρη με τα πλέον θερμά λόγια τον νικητή του Γαλλικού Όπεν, Ραφαέλ Ναδάλ, ενώ επισήμανε ότι θεωρεί τον εαυτό του πολύ τυχερό άνθρωπο!

Μία από τις πιο “βαριές” ήττες του σε τελικό Grand Slam υπέστη ο Νόβακ Τζόκοβιτς την Κυριακή κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός.

Ο 33χρονος Σέρβος ήταν κυριολεκτικά “φάντασμα” στα δύο πρώτα σετ έχοντας κερδίσει μόλις δύο games(!) πριν επιτέλους ανεβάσει κάπως απόδοση στο τρίτο

σετ δίχως όμως να αποφύγει μια απόλυτα δίκαιη ήττα.

Ο Νόλε παραδέχτηκε την κατά κράτος ανωτερότητα του Ναδάλ ενώ η συγκεκριμένη ήττα δεν θα τον επηρεάσει στο πώς αισθάνεται για το παιχνίδι του και για την θέση του στην ιστορία του αθλήματος.

“Ο Ράφα ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης σήμερα. Δεν έχανε ούτε μία μπάλα, με αιφνιδίασε από την αρχή και του αξίζουν συγχαρητήρια. Εγώ δεν έκανα και το καλύτερο μου παιχνίδι, μόνο στο τρίτο σετ βρήκα κάπως τον ρυθμό μου αλλά και πάλι ο Ναδάλ ήταν στο τέλος καλύτερος”.

“Θαυμάζω πραγματικά τα επιτεύγματα ιδιαίτερα εδώ στο Ρολάν Γκαρός. Δεν λέει να σταματήσει να κερδίζει αυτή τη διοργάνωση! Το ότι έχει μόνο δύο ήττες όλα αυτά τα χρόνια τα λέει όλα. Εγώ, παρά την ήττα, νιώθω ευλογημένος και πολύ τυχερός για όσα έχω ζήσει και καταφέρει στην καριέρα μου. Δεν τα θεωρώ δεδομένα σε καμία περίπτωση”.

“Σωματικά ήμουν μια χαρά για να παίξω. Έχασα από έναν τύπο που έπαιξε τέλεια, έπαιξε πολύ καλύτερα από μένα” κατέληξε δίχως να ψάξει την παραμικρή δικαιολογία ο Νόλε.

Κώστας Αϊτάκης

The post Τζόκοβιτς: “Θαυμάζω τον Ράφα και τα επιτεύγματά του” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα