Κόντα: “Έδωσα χρόνο στον εαυτό μου μέχρι να πάρω την απόφαση”

Η Γιοαχάνα Κόντα, με ανάρτηση στους λογαριασμούς της στα social media, ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την ενεργό δράση δίνοντας τέλος σε μια πετυχημένη καριέρα που την είδε να γίνεται η πρώτη Βρετανίδα που μπαίνει στο Top-5 της WTA, μετά από το 1984 ανεβαίνοντας στο Νο4 του κόσμου. 

“Ήθελα να δώσω χρόνο στον εαυτό μου για να πάρω αυτή την απόφαση”, είπε σε συνέντευξή της η Κόντα. “Αυτή

η διαδικασία μου έδωσε επίσης ηρεμία γιατί σε καμία περίπτωση η αποχώρησή μου δεν σημαίνει ότι δεν μου άρεσε πλέον το άθλημα ή ότι δεν μπορώ να βλέπω τον εαυτό μου να παίζει τένις.”

“Ακόμα κι όταν κάθομαι εδώ στο σπίτι, μου λείπει το τένις, μου λείπει να παίζω. Μου λείπει αυτή η ζωή γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος ζωής που ξέρω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Άρα είναι πολύ ενδιαφέρον να απομακρύνεσαι από κάτι το οποίο είσαι κολλημένος τόσα χρόνια”, δήλωσε η 30χρονη.

Όσο για το πως οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση η Βρετανίδα τόνισε: “Δεν ήταν μια απόφαση η οποία πάρθηκε το τελευταίο μισάωρο ή το τελευταίο δίμηνο. Χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να την παρθεί.”

“Ήθελα να δώσω χρόνο στον εαυτό μου για να διαπιστώσω ότι είναι αυτό που θέλω να κάνω ή ήταν απλά μια δύσκολη περίοδος.”

“Ήμουν με τη μητέρα μου έξω από το Wimbledon πριν από λίγο καιρό και μου είπε “Θεέ μου δεν θα σε ξαναδώ να παίζεις εδώ! Το να σε βλέπω να αγωνίζεσαι εδώ ήταν ένα κομμάτι από τη ζωή μου.” 

“Για εκείνη ήταν ένα μέρος από τη ζωή της για μένα ήταν όλη μου η ζωή! Βρίσκομαι κυριολεκτικά σε μια κατάσταση στην οποία είναι σαν να πρέπει να γεννηθώ ξανά και να γνωρίσω τον κόσμο από την αρχή. Είναι αρκετά τρομακτικό αυτό.”

“Δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο αυτό που με οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Ήταν μικρές σκέψεις, μικρές αποφάσεις και στο τέλος όλα αυτά με έκαναν να οδηγηθώ σε αυτή την απόφαση. Ναι, ίσως η σωστή λέξη που μπορώ να σκεφτώ για να περιγράψω πως αισθάνομαι είναι πένθος…”

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Κόντα: “Έδωσα χρόνο στον εαυτό μου μέχρι να πάρω την απόφαση” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα