Κέρδισε και τον Νόλε ο Στέφανος – VIDEO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, κέρδισε με ανατροπή και προκρίθηκε στον τελικό του μεγάλου τουρνουά επίδειξης που διεξάγεται στο Άμπου Ντάμπι…

Ο Έλληνας πρωταθλητής μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον κάτοχο του τίτλου στο Mubadala Tennis World Championships, όμως δεν πτοήθηκε ποτέ, έδειξε χαρακτήρα και γύρισε “τούμπα”

το ματς για να πανηγυρίσει την πρώτη μεγάλη νίκη του ενόψει της νέας σεζόν.

Μπορεί να την κατέκτησε σε τουρνουά επίδειξης, αλλά δεν παύει να επιβλήθηκε του Νο2 τενίστα του κόσμου. Μετά από δυο ώρες και επτά λεπτά, ο 21χρονος Έλληνας επικράτησε με 3-6, 7-6(4), 6-4 και περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό του στον τελικό του θεσμού.

Αυτός, θα προκύψει από την αναμέτρηση του Ράφαελ Ναδάλ με τον Κάρεν Κατσάνοφ.

Όσον αφορά τον αγώνα του Στεφ με τον Νόλε, ο Σέρβος ξεκίνησε δυναμικά και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, μην αφήνοντας πολλά περιθώρια στον αντίπαλό του, στο εναρκτήριο κομμάτι.

Με δυο γρήγορα μπρέικ, ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε με 1-5 και έγινε το απόλυτο αφεντικό, πριν ο Στέφανος απαντήσει, μειώσει σε 3-5 και δώσει εκ νέου ενδιαφέρον όσον αφορά την έκβαση του πρώτου σετ.

Τελικά, ο Νο2 τενίστας του κόσμου “έκλεισε” σερβίροντας το σετ (3-6) και έβαλε δύσκολα στον Στέφανο.

Ο 21χρονος Έλληνας όμως, είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα. Ουκ ολίγες φορές έχει γυρίσει ματς στην καριέρα του, ουκ ολίγες φορές έκανε εξαιρετικές ανατροπές κόντρα σε σπουδαίους αντιπάλους και κατάφερε να το ξανακάνει.

Αν και λίγο έλειψε να χύσει την καρδάρα με το γάλα στο δεύτερο σετ, συγκεντρώθηκε, έδειξε χαρακτήρα και έφυγε νικητής από το court.

Αρχικά προηγήθηκε με 5-1 και σέρβιρε για να να ισοφαρίσει το ματς. Όχι απλά δεν στέφθηκε με επιτυχία αυτό, αλλά δέχθηκε δυο συνεχόμενα μπρέικ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς με ένα κρεσέντο τεσσάρων γκέιμς, ισοφάρισε σε 5-5.

Οι δυο αθλητές οδηγήθηκαν στο τάι-μπρέικ λίγες στιγμές αργότερα. Εκεί, αν και ο Σέρβος είχε το μομέντουμ, δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί με τον Στέφανο να παίρνει προβάδισμα δυο φορές με μίνι-μπρέικ και στο τέλος να φτάνει με 7-4 στην ισοφάριση των σετ.

Το ματς κρίθηκε στο καθοριστικό κομμάτι, με τον Τσιτσιπά να εμφανίζεται πολύ καλύτερος του αντιπάλου του, με περισσότερη ενέργεια και πάθος στο παιχνίδι του.

Ένα γρήγορο μπρέικ (1-0) του έδωσε το προβάδισμα, το οποίο αυτή τη φορά δεν πέταξε στα σκουπίδια.

Αφού απώλεσε άλλες τέσσερις ευκαιρίες για μπρέικ στη συνέχεια του σετ, κράτησε πέντε φορές, χωρίς να αφήσει τον Τζόκοβιτς να βρει ούτε καν μπρέικ-πόιντ και έφτασε στη νίκη που του έδωσε το εισιτήριο του μεγάλου τελικού στο Mubadala Tennis World Championships.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Κέρδισε και τον Νόλε ο ΣτέφανοςVIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα