Κατάθεση ψυχής από Μπασιλασβίλι: “Κοιμόμουν στο αυτοκίνητο για να παίζω τένις”

Ο Νικολόζ Μπασιλασβίλι μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΤΡ, για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, τις θυσίες που έκανε προκειμένου να παίξει επαγγελματικά τένις, αλλά και την πίστη στον εαυτό του…

Είναι ένας από τους πιο βελτιωμένους τενίστες στο ανδρικό Tour τον τελευταίο χρόνο. Ο Γεωργιανός κατέκτησε τον παρθενικό του τίτλο ΑΤΡ πέρυσι στο Αμβούργο, κι έκτοτε έχει ανεβάσει κατακόρυφα τα στάνταρ του, κερδίζοντας μάλιστα και το China Open του Πεκίνου τον Οκτώβριο που μας πέρασε.

Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στο

Νο19 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ και έχει την ευχέρεια να βλέπει την ζωή με ένα διαφορετικό μάτι, σε σχέση με αυτό που την έβλεπε παλαιότερα.

Ο Μπασιλασβίλι, που έκλεισε πριν έναν μήνα τα 27, αναφέρθηκε στο τι πέρασε στα παιδικά του χρόνια, για να φτάσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο του παγκοσμίου τένις.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Μέχρι 22-23 χρονών, ήμουν… άγριος. Δεν έβλεπα επαγγελματικά την καριέρα μου στο τένις. Ήξερα πως ήθελα να παίξω καλά, ήξερα πως ήμουν ικανός για μεγάλα πράγματα, αλλά δεν κατάφερνα να παίξω σε υψηλό επίπεδο.

Δεν είχα το πλάνο για να φτάσω στην κορυφή. Ήξερα πως μου έλειπε κάτι, γιατί βρισκόμουν στο Top100 για πολλά συνεχόμενα χρόνια, αλλά δεν μπορούσα να παίξω ψηλότερα. Ήθελα κάποιον που θα μπορούσα να εμπιστευτώ 100%.

Υπήρξαν στιγμές στη ζωή μου, που κοιμόμουν μαζί με τον πατέρα μου σε αυτοκίνητο για μερικές εβδομάδες, προκειμένου να παίζω σε τουρνουά. Ήταν ξεχωριστή εμπειρία. Προπονούμουν σε άσχημες συνθήκες και δεν μπορούσα να βρω χορηγό. Γι’ αυτό και πήρα Ρωσική υπηκοότητα.

Για έναν περίπου μήνα κοιμόμουν σε αυτοκίνητα και τροχόσπιτα, πηγαίνοντας από τουρνουά σε τουρνουά. Όταν ήμουν 20-21 ετών, ξεκίνησα να παίζω τένις πιο σοβαρά. Έψαχνα χρήματα από παντού, για να μπορέσω να δηλώσω συμμετοχή σε τουρνουά.

Ψυχολογικά δεν ήμουν σε καλή κατάσταση, όμως αυτές οι στιγμές με έκαναν πιο πεινασμένο και δυνατό για να παίξω τένις”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Κατάθεση ψυχής από Μπασιλασβίλι: “Κοιμόμουν στο αυτοκίνητο για να παίζω τένις” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα