Ικανοποιημένος παρά τον αποκλεισμό

Ο αποκλεισμός στα προημιτελικά του Delray Beach δεν πτοεί τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο που θέλει να συνεχίσει δυνατά στην προσπάθεια επανόδου στο ATP World Tour

Στο πρώτο του τουρνουά μετά το σοβαρό τραυματισμό του στο δεξί γόνατο και την απουσία του από πολλά και σημαντικά τουρνουά στο tour, ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο έδωσε τρεις αγώνες στο Delray Beach Open, δείχνοντας οτι θα

χρειαστεί λίγο χρόνο για να επανέλθει στα γνωστά στάνταρ απόδοσης και φυσικής κατάστασης.

Ο 31χρονος Αργεντίνος, ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 6-4, 3-6, 7-6(5) απ’το Νο84 της παγκόσμιας κατάταξης, Μακένζι ΜακΝτόναλντ, ωστόσο φεύγει ικανοποιημένος από τη Φλόριντα, γνωρίζοντας ότι μπορεί να κάνει και πάλι αυτό που αγαπάει.

“Οι γιατροί μου λένε ότι χρειάζεται χρόνος για να είμαι 100% έτοιμος, όμως εγώ δεν ήθελα να είμαι σπίτι και να βλέπω τα τουρνουά απ’την τηλεόραση. Το έχω κάνει αυτό στο παρελθόν και ήταν πραγματικά απαίσιο. Ήθελα να δώσω τα πάντα σήμερα. Πάλεψα μέχρι τον τελευταίο πόντο και είχα πολλές ευκαιρίες να πάρω το ματς. Είναι δύσκολο να κερδίζεις αγώνες, όταν δεν μπορείς να κινηθείς στο 100%” είπε το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Παρά την ήττα και τη δυσκολία με την οποία κινήθηκε στο court, ο Ντελ Πότρο κατάφερε να κρατήσει τα 15 από τα 16 service game του, βγάζοντας 16 άσους ενώ και το forehand του λειτούργησε αρκετά καλά.

Η νίκη επί του φορμαρισμένου και πολύ δύσκολου αντιπάλου, Ρέιλι Όπελκα στο 2ο γύρο της διοργάνωσης, είναι σίγουρα κάτι στο οποίο μπορεί να χτίσει πάνω ο Ντελ Πότρο για τα επόμενα τουρνουά που αγωνιστεί.

“Έπαιξα σε τρία ματς μετά από τέσσερις μήνες εκτός αγώνων και είναι πολύ καλό αυτό. Ξέρω πόσο καλός μπορεί να γίνω όταν θα είμαι έτοιμος, όμως αυτή τη στιγμή δεν είμαι στην κατάλληλη φυσική κατάσταση” πρόσθεσε ο Πύργος του Ταντίλ.

O Ντελ Πότρο δεν θα αγωνιστεί στο Abierto Mexicano στο Ακαπούλκο την επόμενη εβδομάδα, αποσύροντας τη συμμετοχή του μετά τον αποκλεισμό του απ’το Delray Beach Open.

Είναι τουρνουά της σειράς ATP 500 και έχει προσελκύσει σπουδαίες συμμετοχές όπως αυτές των Ναδάλ, Ζβέρεφ, Ίσνερ, Βαβρίνκα και Ντε Μινόρ.

The post Ικανοποιημένος παρά τον αποκλεισμό appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα