Ίγκα Σβίατεκ: Το 19χρονο αστέρι που ήρθε για να μείνει

Η φετινή χρονιά για το Roland Garos μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο περίεργη όλων των εποχών, όχι μόνο για την περίοδο που διεξήχθη και τις συνθήκες που αντιμετώπισαν οι περισσότεροι τενίστες λόγω του καιρού, αλλά και για τις εκπλήξεις που είδαμε να συμβαίνουν στον μέγιστο βαθμό. Όλα αυτά φυσικά δεν επηρέασαν σε καμία περίπτωση την Ίγκα Σβίατεκ, η οποία έκανε κάτι το οποίο φάνταζε αδιανόητο πριν το ξεκίνημα του τουρνουά, που όμως όσο περνούσε ο

καιρός φαινόταν όλο και πιο εφικτό.

Η 19χρονη Πολωνή, κατάφερε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο να επιβληθεί σε οποιαδήποτε τενίστρια βρήκε απέναντι της, όντας συγκεντρωμένη από το πρώτο πόντο ως τον τελευταίο του Roland Garros. Η επιμονή της στο δικό της τρόπο παιχνιδιού, χωρίς να επηρεαστεί από τον ρυθμό ή το στυλ κάποιας αντιπάλου της και η ποικιλία στα χτυπήματα της, ήταν το «κλειδί» αυτής της επιτυχίας.

Φυσικά, τίποτα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίο για την Ίγκα Σβίατεκ, η οποία παρότι πριν το Roland Garros ήταν στο νούμερο 54 της παγκόσμιας κατάταξης, η ποιότητα και η ποικιλία μέσα στο παιχνίδι της, την καθιστούσαν ως μια ικανή παίκτρια να φτάσει ψηλά.
Το αξιοσημείωτο για την δεξιόχειρα τενίστρια είναι ότι ανεξαρτήτως αντιπάλου της, ο τρόπος που αντιμετώπιζε το παιχνίδι δεν άλλαζε, βάζοντας τη δική της σφραγίδα μέσα στο court και δείχνοντας την ανωτερότητα της.

Το γεγονός ότι δεν έχασε κανένα σετ ως και τη κατάκτηση του Major title, το καθιστά από μόνο του ένα τρομακτικό επίτευγμα για την Σβίατεκ.

Τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της, μπορεί να την οδηγήσουν στη κορυφή
Η Ίγκα Σβίατεκ παρότι μόλις 19 ετών έδειξε τα διαπιστευτήρια της και ότι πρόκειται για σπουδαία τενίστρια, που στο μέλλον μπορεί να αναρριχηθεί στην κορυφή του γυναικείου τένις. Τα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι της είναι τέτοια, που την καθιστούν ως μια παίκτρια που έχει την ικανότητα και την ευχέρεια να επιβάλλει το δικό της στυλ παιχνιδιού υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Τα aggressive χτυπήματα της, το εξαιρετικό παιχνίδι που διαθέτει κοντά στο φιλέ, αλλά και η κίνηση της στο court, της δίνουν το πλεονέκτημα, έχοντας η ίδια την δυνατότητα να ορίσει την μοίρα ενός πόντου, χτίζοντας τον μέσα από το επιθετικό της παιχνίδι.

Το μέλλον σίγουρα της ανήκει, αυτό που μένει να δούμε είναι αν η 19χρονη Πολωνή καταφέρει να βρει διάρκεια και να μην αποτελέσει ένα «πυροτέχνημα», όπως είδαμε να συμβαίνει με αρκετές τενίστριες τα τελευταία χρόνια.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Ίγκα Σβίατεκ: Το 19χρονο αστέρι που ήρθε για να μείνει appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα