Η PTPA μηνύει ATP, WTA, ITF και ITIA!
Με σκληρούς χαρακτηρισμούς η Ένωση Επαγγελματιών Τενιστών (PTPA), η οποία ιδρύθηκε το 2020 από τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Βάσεκ Πόσπισιλ, υπέβαλε αγωγές κατά των θεσμικών οργάνων του τένις (ATP, WTA, ITF και ITIA) υποστηρίζοντας ότι: “σιωπούν και εκμεταλλεύονται τους παίκτες για να αποκομίσουν προσωπικά κέρδη μέσω μονοπωλιακού ελέγχου”.
Μάλιστα η PTPA δεν δίστασε να αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της, ότι οι θεσμοί “λειτουργούν ως καρτέλ εφαρμόζοντας μια σειρά από δρακόντειες, αλληλένδετους αντιανταγωνιστικούς περιορισμούς και καταχρηστικές πρακτικές”
Η επίσημη ανακοίνωση της PTPA“H PTPA και οι παίκτες του τένις υποβάλλουν ιστορικές νομικές ενέργειες κατά θεσμικών οργάνων που αποκαλύπτουν διεφθαρμένο, παράνομο και καταχρηστικό σύστημα. Οι αγωγές αποκαλύπτουν πώς οι διεφθαρμένοι θεσμοί του τένις καταχρώνται συστημικά, σιωπούν και εκμεταλλεύονται τους παίκτες για να αποκομίσουν προσωπικά κέρδη μέσω μονοπωλιακού ελέγχου.”
“Οι εκτεταμένες και μακροχρόνιες παράνομες πρακτικές των διοικητικών οργάνων του τένις έχουν βλάψει τους παίκτες, τους οπαδούς και το άθλημα και αποτελούν σοβαρή απειλή για το μέλλον του. Οι νομικές ενέργειες της PTPA υποστηρίζονται συντριπτικά από τους 250+ κορυφαίους παίκτες ανδρών και γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της πλειοψηφίας των κορυφαίων 20 παικτών.”
“Οι παίκτες αναζητούν ένα δίκαιο, διαφανές σύστημα που δίνει προτεραιότητα στα δικαιώματα, την υγεία και την ασφάλειά τους έναντι της ανεξέλεγκτης εξουσίας των οργάνων διοίκησης του αθλήματος, διασφαλίζοντας ότι λαμβάνουν την ίδια προστασία και ευκαιρίες με τους επαγγελματίες αθλητές σε άλλα παγκόσμια αθλήματα.”
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Μαρινάκης: «Από τη στιγμή που Ολυμπιακός και Νότιγχαμ θα παίξουν στο Champions League μία εκ των δύο θα το πάρει»
- Η PTPA μηνύει ATP, WTA, ITF και ITIA!
- ΑΕΚ: Αυτή είναι η πρώτη… βόμβα του Ριμπάλτα στην ΑΕΚ
- Παναθηναϊκός: Ο επόμενος μετά τον Φύσσα που παίρνει πόστο!
- Billie Jean King Cup: Η Αγνή Στεφάνου αρχηγός αποστολής της Εθνικής γυναικών
- Προαναγγέλλει το μεγάλο μπαμ: Επιστροφή Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ
- Το ασύλληπτο ρεκόρ που θα «σπάσει» ο Ολυμπιακός αν επικρατήσει στα υπόλοιπα 5 ματς της regular season
- Στην pole position για Καρέτσα η Μπάγερν, αυτό είναι το μυθικό ποσό που θέλει η Γκενκ
- Λιβάι Γκαρσία: Τραυματίστηκε ο παίκτης της Σπαρτάκ, χάνει τα ματς της εθνικής του ομάδας
- Την Πέμπτη η απόφαση για το αίτημα Τριαντόπουλου περί παραπομπής του «στον φυσικό δικαστή» – Τι θα κάνει η αντιπολίτευση
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Tennis24
- Τελευταία Νέα Tennis24
- Η PTPA μηνύει ATP, WTA, ITF και ITIA!
- Billie Jean King Cup: Η Αγνή Στεφάνου αρχηγός αποστολής της Εθνικής γυναικών
- O απίθανος πόντος του Παγδατή στο Miami Open (vid)
- Αρμενία: Με το δεξί ο Μιχαλακόπουλος, μεγάλη νίκη για Πάντου
- Ισπανία: Πέρασε στο κυρίως ταμπλό η Ματούλα
- Barcelona Open: Η entry list με Τσιτσιπά, Αλκαράθ και Ρούνε
- Σφιόντεκ: Κατάθεση ψυχής με αφορμή και το περιστατικό στο Indian Wells
- Το prize money του Miami Open
- Miami Open: Φονσέκα και Τιέν αντιμέτωποι στον 1ο γύρο
- Ντρέιπερ: Από το άτυχο ντεμπούτο του 2021, στον τίτλο του 2025 (vid)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- Σφαιρόπουλος: "Δεν θα έχουμε σέντερ με τον Ολυμπιακό"
- Stoiximan GBL: Με «ιπτάμενο» Γκρέι η κορυφή του top-10 της 21ης αγωνιστικής (vid)
- Μαρινάκης: «Από τη στιγμή που Ολυμπιακός και Νότιγχαμ θα παίξουν στο Champions League μία εκ των δύο θα το πάρει»
- Χαντιντάγκι: «Βρέθηκα κοντά στον Ατρόμητο, αλλά ήθελα τον Άρη. Ο Καρυπίδης δεν είχε πρόθεση να πουλήσει»
- Τζαμπάρι Πάρκερ: «Λένε ότι έχω τραγική ιστορία, αυτοί που δεν έχουν καταφέρει ούτε το 1% των όσων έχω κάνει»
- Τηλεφώνημα Τραμπ-Πούτιν: Ανταλλαγή αιχμαλώτων και κατάπαυση πυρός σε ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία
- Ο Λιβάι Γκαρσία τραυματίστηκε και δεν ενσωματώθηκε στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο
- Αντιπρόεδρος Γαλατάσαραϊ: "Πέντε κορυφαίοι σύλλογοι θέλουν τον Όσιμεν, τον Απρίλιο θα αποφασίσει"
- Έφτασε στην Πολωνία ο Ολυμπιακός (vid)