Η απάντηση του Ναδάλ στις κατηγορίες του Δημάρχου

Ο Δήμαρχος του Μανακόρ κατηγόρησε τον Ράφαελ Ναδάλ για την ευνοϊκή μεταχείριση της ακαδημίας του και πήρε την απάντηση του Ισπανού Θρύλου

Διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην οικογένεια του Ράφαελ Ναδάλ και του Δήμου του Μανακόρ, μετά τις κατηγορίες του Δημάρχου, Μίκελ Όλιβερ πως η ακαδημία Rafael Nadal Tennis Academy δεν βρίσκεται εντός του Δήμου και κατ’επέκταση δεν πληρώνει δημοτικά τέλη και τέλη

καθαριότητας.

Ο 32χρονος Ισπανός, με ανοικτή επιστολή, απάντησε σε αυτές τις κατηγορίες με στοιχεία και νούμερα που δείχνουν ότι πλήρωνε κανονικά τα δημοτικά τέλη ενώ χαρακτήρισε “λυπηρό γεγονός” αυτή την επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος και η οικογένειά του.

Στην επιστολή αυτή που δημοσιεύθηκε στην πύλη «News Manacor», ο Ράφα εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι ο Δήμαρχος της πόλης, τον κατηγόρησε ότι «ζει έξω από το δήμο» προσθέτοντας: “Ειλικρινά, πρέπει να διαβάσετε και να ακούσετε αυτό που υποστηρίζει. Είναι είναι πολύ επιθετικό και οδυνηρό. Νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχω αγωνιστεί να δημιουργήσω την ακαδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”

Μεταξύ άλλων, ο Ναδάλ που διαμένει στο Μανακόρ, επισημαίνει ότι κατηγορήθηκε ότι ήταν «προνομιούχος και είχε ευνοϊκή μεταχείριση για το γεγονός ότι κατάφερε να οικοδομήσει ένα αθλητικό και εκπαιδευτικό κέντρο στο Μανακόρ, σύμφωνα με τις απαιτήσεις ενός νόμου που ενέκρινε το κοινοβουλευτικό συμβούλιο το 2012 και τροποποιήθηκε εν μέρει το 2018″.

“Ναι, αισθάνομαι προνομιούχος, δεδομένου ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θεώρησε με δημοκρατικό τρόπο ότι αυτό το στρατηγικό σχέδιο για τη Μαγιόρκα θα είχε πολύ περισσότερη απήχηση αν υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια της αθλητικής μου δραστηριότητας, αφού ο αντίκτυπος θα πολλαπλασιαστεί”, δήλωσε σχετικά.

Όπως γράφει, στην ακαδημία του έχει επενδύσει ένα “πολύ σημαντικό” κομμάτι της περιουσίας του” το οποίο έχει επίσης αμφισβητηθεί και είναι “πολύ χαρούμενος που περισσότερα από 300 άτομα μπορούν να εργαστούν σε αυτό, έτος για να καταστεί βιώσιμη”.

Επίσης, απαντά σε κατηγορίες ότι δεν πληρώνει τα δημοτικά τέλη IBI ή τα απορρίμματα σκουπιδιών στην Ακαδημία, κάτι που χαρακτηρίζεται ως “εντελώς ψευδές”, καθώς οι πληρωμές που αντιστοιχούν στο IBI έγιναν τον Οκτώβριο “μετά την παραλαβή του εγγράφου για να το πράξουν και η πρώτη πληρωμή για το ποσοστό απορριμμάτων το Νοέμβριο του 2017 “.

Σύμφωνα με τον Ναδάλ, το 2017 πλήρωσε 100,000€ δημοτικά τέλη και 98,000€ το 2018 ενώ 18,000€ συνολικά για τα τέλη καθαριότητας.

Ο Ναδάλ κατηγορήθηκε και για την ευνοϊκή μεταχείριση που έχει στο λιμάνι Porto Christo, εκεί όπου δένει τη βάρκα του.

Φυσικά και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες επί του θέματος, ωστόσο ξέρουμε καλά ότι ο Ράφαελ Ναδάλ έχει διαφημίσει το Μανακόρ σε ολόκληρο τον κόσμο και είναι από τους ελάχιστους τενίστες που διαμένουν στη γενέτειρά τους και όχι σε κάποιον φορολογικό παράδεισο.

The post Η απάντηση του Ναδάλ στις κατηγορίες του Δημάρχου appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα