Φέντερερ: “Να μην φύγει από το Λονδίνο”

Το ATP Finals μετακομίζει μετά το 2020 και ο Ρότζερ Φέντερερ τοποθετήθηκε υπέρ της παραμονής της διοργάνωσης στην Ο2 Arena

Μόνο αν υπάρχει κάποιος σοβαρός και συναρπαστικός, όπως είπε, λόγος θα ήθελε ο Ρότζερ Φέντερερ να δει το ATP Finals σε άλλη έδρα διεξαγωγής, πλην του Λονδίνου.

Η αλήθεια είναι ότι από το 2009 που η διοργάνωση μετακόμισε από τη Σαγκάη στην Ο2 Arena της Βρετανικής πρωτεύουσας,

το τουρνουά ανεβαίνει επίπεδα κάθε χρόνο και βρίσκεται στο peak της εμπορικής του δύναμης, με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και σημαντικούς χορηγούς να βάζουν πολλά λεφτά.

Όπως έχει αποφασιστεί, το τουρνουά θα διεξαχθεί στο Λονδίνο μέχρι το 2020 και ύστερα θα πρέπει να μετακομίσει σε άλλη πόλη.

Ο 37χρονος Ελβετός, έξι φορές πρωταθλητής της διοργάνωσης, έδωσε την επίσημη συνέντευξη Τύπου πριν ριχτεί στη μάχη του τίτλου την Κυριακή το βράδυ, απέναντι στον Κέι Νισικόρι και μίλησε για την επιθυμία του το ATP Finals να παραμείνει στην Ο2 Arena.

“Θα είναι καλή απόφαση να παραμείνει στο Λονδίνο. Δεν ξέρω τις άλλες επιλογές όμως αν η O2 Arena είναι ικανοποιημένη και ο κόσμος συνεχίσει να έρχεται εδώ, είναι μια πολύ καλή συμφωνία. Γιατί να μην μείνει κι άλλο εδώ;” αναρωτήθηκε ο Βασιλιάς!

“Δεν βλέπω λόγο να αλλάξει. Εκτός, αν υπάρχει κάποια άλλη πόλη που είναι πολύ αποφασισμένη να το στηρίξει για πολλά χρόνια, όπως είδαμε στη Σαγκάη”

Ο θεσμός του ATP Finals, ξεκίνησε στο Τόκιο το 1970 και τα επόμενα έξι χρόνια διεξαγόταν διαδοχικά σε διάφορες πόλεις, πριν μείνει για 13 χρόνια στη Νέα Υόρκη, για έξι χρόνια στη Φρανκφούρτη και στη συνέχεια σε Λισαβόνα, Σίδνεϊ, Χιούστον και Σαγκάη.

Τα 10 αυτά χρόνια που διεξάγεται στο Λονδίνο, περίπου 2.3 εκατομμύρια φίλαθλοι έχουν επισκεφτεί το τουρνουά!

Λίγο διαφορετική η τοποθέτηση του Νόβακ Τζόκοβιτς που πιστεύει ότι το τουρνουά πρέπει να μετακινείται σε ολόκληρο τον κόσμο, προωθώντας το τένις.

“Δεν θέλω να φύγει από το Λονδίνο όμως κατανοώ και το concept της διοργάνωσης που πρέπει να βρίσκεται σε κίνηση. Είναι το μεγαλύτερο event που ανήκει στην ATP, οι οχτώ καλύτεροι παίκτες σε ένα μοναδικό format αγώνων. Πιστεύω ότι είναι ένα καλό μέσο να προωθήσεις το τένις σε ολόκληρο τον κόσμο. 10 χρόνια σε ένα μέρος, είναι πολλά. Δεν έχει τίποτα το Λονδίνο ή το event. Έχω τρομακτικές επιτυχίες εδώ και θα ήμουν ο τελευταίος που θα υποστήριζε να φύγει από εδώ”

The post Φέντερερ: “Να μην φύγει από το Λονδίνο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα