Δεινοπάθησε αλλά προκρίθηκε στα πέντε σετ ο Ζβέρεφ

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ δυσκολεύτηκε, περισσότερο του αναμενομένου, από τον Πιέρ-Ιγ Ερμπέρ αλλά κατάφερε, έστω και με πέντε σετ, να προκριθεί στον 2ο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Τον παλιό του εαυτό στα…Grand Slam θυμήθηκε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ!

Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, ο 23χρονος Γερμανός δυσκολευόταν πολύ στους πρώτους γύρους Major παίζοντας αλλεπάλληλους πεντάσετους αγώνες και τελικά δεν απέφυγε το ίδιο

και στο φετινό Ρολάν Γκαρός.

Ο Σάσα χρειάστηκε πέντε σετ, λοιπόν, κόντρα σε έναν εξαιρετικό Πιέρ-Ιγ Ερμπέρ που τα έδωσε όλα για τη νίκη και κατάφερε να κερδίσει τον έμπειρο Γάλλο με 2-6, 6-4, 7-6(5), 4-6, 6-4 για να μείνει “ζωντανός” στο Ρολάν Γκαρός.

Πολλές ανορθογραφίες είχε πάντως το παιχνίδι του Γερμανού που αντιμετώπιζε τεράστιο πρόβλημα αστάθειας με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του.

Πολλά αβίαστα λάθη, μέτριο ποιοτικά το σερβίς και ψυχολογία που δεν απέπνεε σε καμία περίπτωση αυτοπεποίθηση περιγράφουν την απόδοση του Ζβέρεφ έστω και αν πρέπει να του πιστωθεί ότι πήρε τη νίκη έστω και στα πέντε συνεχίζοντας το πολύ καλό ρεκόρ σε αγώνες που χρειάζονται τη διαδικασία ενός τελευταίου σετ σε Major.

Θα μπορούσε να είχε απλουστεύσει την κατάσταση στο πέμπτο σετ όταν προηγήθηκε με 3-0 και σέρβιρε για το ματς στο 5-3 αλλά ο Ερμπέρ κρατήθηκε χάνοντας όμως το σερβίς του στο επόμενο game.

Την κακή του κατάσταση επιβεβαίωσε ο Κέι Νισικόρι και αποχώρησε νωρίς από τη διοργάνωση.

Ο σαμουράι πήγε και πάλι σε πεντάσετο αγώνα αλλά αυτή τη φορά ηττήθηκε από τον Στέφανο Τραβάλια, 6-4, 2-6, 7-6(7), 4-6, 6-2 ο οποίος θα έχει την τιμή να παίξει με τον Ραφαέλ Ναδάλ στον 3ο γύρο!

Ο Μάρκο Τσεκινάτο θα είναι ο επικίνδυνος αντίπαλος του Ζβέρεφ στους “32” με τον προερχόμενο από τα προκριματικά Ιταλό να έχει πάρει πέντε νίκες στο Παρίσι, η τελευταία επί του Χουάν Ιγκνάσιο Λοντέρο.

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Δεινοπάθησε αλλά προκρίθηκε στα πέντε σετ ο Ζβέρεφ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα