Αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι η Βαλεντίνη

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου μπήκε από το “παράθυρο” στο κυρίως ταμπλό του VTB Kremlin Cup της Μόσχας, ως Lucky Loser μετά την απόσυρση της Σιμόνα Χάλεπ, και αγωνίστηκε σήμερα στον 2ο γύρο του θεσμού, γνωρίζοντας τελικά τον αποκλεισμό…

Η δεύτερη καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια αυτή την περίοδο,

και Νο170 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, αν και έφτασε μια ανάσα από το να κερδίσει το εναρκτήριο σετ της αναμέτρησης της κόντρα στην Αναστασία Παβλιουτσένκοβα για την φάση των “16” τις διοργάνωσης, έπαθε… blackout και ηττήθηκε με straight sets.

Η Γραμματικοπούλου μπήκε κεφάτη στον μεγαλύτερο αγώνα που έχει δώσει μέχρι τώρα στην καριέρα της, απέναντι στο Νο40 του κόσμου, και προηγήθηκε τρεις(!) φορές με μπρέικ.

Καμία όμως από αυτές δεν μπόρεσε να διαφυλάξει, με αποτέλεσμα αν και σέρβιρε για το 0-1 στο 4-5, απόλεσε τέσσερα σετ πόιντς, δεχόμενη μπρέικ λίγες στιγμές αργότερα.

Η Παβλιουτσένκοβα “αφυπνίστηκε” και μετέτρεψε στο 4-5 σε 7-5 υπέρ της, παίρνοντας προβάδισμα για νίκη. Σαν να μην έφτανε αυτό, βρισκόμενη σε εμφανώς καλύτερη ψυχολογική κατάσταση στην έναρξη του δευτέρου σετ, η Ρωσίδα έκανε υγιεινό περίπατο.

Τα τρία σερί κερδισμένα γκέιμς της έγιναν εννιά και το ματς έφτασε στο τέλος του, με την Βαλεντίνη να ηττάται με 7-5, 6-0, μετά από 1 ώρα και 36 λεπτά αγώνα.

Στα προημιτελικά, η Παβλιουτσένκοβα θα τεθεί αντιμέτωπη με την νικήτρια του αγώνα της Αλίζ Κορνέ με την Ντάρια Κασάτκινα. Πάντως, η 21χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια από την επόμενη εβδομάδα θα κερδίσει δυο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, ανεβαίνοντας στο Νο168.

Τρίτη 17/10: 1ος Γύρος VTB Kremlin Cup

Pavlyuchenkova (Russia) beat Grammatikopoulou (Greece) 7-5, 6-0
Sevastova (Latvia) beat Putintseva (Kazakhstan) 7-5, 4-6, 6-4
Jabeur (Tunisia) beat Stephens (USA) 6-3, 6-2
Zvonareva (Russia) beat Ka. Pliskova (Czech Republic) 6-1, 6-2
Kontaveit (Estonia) beat Mladenovic (France) 6-2, 7-6(3)

SINGLES DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι η Βαλεντίνη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα