Αλκαράθ: “Ήθελα να αντιμετωπίσω το Νόλε στο Παρίσι” (vid)

09:11 7/6/2023 - Πηγή: Tennis24

Ο Κάρλος Αλκαράθ έκανε δήλωση τίτλου απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά για τα προημιτελικά του Γαλλικού Όπεν, το βράδυ της Τρίτης και σφράγισε τον σπουδαίο ημιτελικό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς την Παρασκευή.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, έπαιξε απίστευτο τένις και παρ’ότι έχασε για λίγο την αυτοσυγκέντρωσή του στο τέλος, κατάφερε να επικρατήσει 6-2, 6-1, 7-6(5) του Έλληνα πρωταθλητή, παίρνοντας για πρώτη φορά το εισιτήριο για τους “4” του φημισμένου Grand Slam στο χώμα.

Αμέσως μετά τη φοβερή εμφάνιση

επί του Στέφανου, ο 20χρονος Ισπανός μίλησε για τη δεύτερη συνάντηση με τον Νόλε, αποκαλύπτοντας την επιθυμία του να επιβεβαιωθεί η διαστάυρωση με τον Σέρβο.

“Αυτό είναι το ματς που όλοι ήθελαν να δουν. Ήθελα πραγματικά να παίξω αυτό το ματς. Πάντα υποστήριζα πως αν θες να είσαι ο καλύτερος, πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους. Ο Νόβακ αυτή τη στιγμή είναι από τους καλύτερους στον κόσμο, οπότε θα είναι μια πολύ δύσκολη πρόκληση για μένα. Όμως, ανυπομονώ γι’αυτό το ματς, παίζοντας σε αυτό το σπουδαίο επίπεδο” είπε ο Αλκαράθ ο οποίος έχει κερδίσει τον Τζόκοβιτς στη μια και μοναδική φορά που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι, στα ημιτελικά του χωμάτινου Masters της Μαδρίτης το 2022 (6-7, 7-5, 7-6).

Ο Αλκαράθ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τον Τσιτσιπά, ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του Philippe Chatrier και δέχθηκε το πρώτο του break στο ματς, την ώρα που σέρβιρε για τη νίκη, καταφέρνοντας τελικά να κλείσει το εισιτήριο στο tie break.

“Πίστευα στον εαυτό μου όλη την ώρα. Θα έλεγα ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό, όχι μόνο για μένα αλλά για όλους, να πιστεύεις στον εαυτό σου” είπε ο Καρλίτο στην on-court συνέντευξή του και συνέχισε: “Πάντα πίστευα ότι θα παίζω αυτά τα ματς στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό είναι το κλειδί, η ευχαρίστηση να παίζεις αυτά τα ματς”

Αν ο Αλκαράθ κερδίσει τον Τζόκοβιτς και προκριθεί στον δεύτερο τελικό του σε Grand Slam, θα διατηρήσει την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Για τα τελευταία games του αγώνα με τον Τσιτσιπά, ο Ισπανός είπε: “Έχασα για λίγο την αυτοσυγκέντρωσή μου στο τέλος του 3ου σετ. Είχα μερικά match points στην επιστροφή και μετά σέρβιρα για το ματς. Ξεκίνησε να παίζει πολύ καλύτερα αλλά κι εγώ έχασα τη συγκέντρωσή μου. Βρέθηκα μπλεγμένος. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα. Συνέχισα να παίζω σε υψηλό επίπεδο και να πιστεύω στον εαυτό μου. Πίστευα ότι θα κερδίσω αυτό το 3ο σετ. Αλλά σίγουρα ήταν πολύ δύσκολο στο τέλος του ματς”

Ήταν η 35η νίκη του Αλκαράθ σε 38 παιχνίδια που έχει δώσει στη φετινή χρονιά (35-3) και η 5η νίκη επί του Τσιτσιπά σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Αλκαράθ: “Ήθελα να αντιμετωπίσω το Νόλε στο Παρίσι” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα