USTA: Μείνετε σε απόσταση από το αγαπημένο μας άθλημα

10:38 4/4/2020 - Πηγή: Tennis24
Έρευνα της USTA αναφέρει ότι το τένις εντάσσεται στα επικίνδυνα αθλήματα όσον αφορά την μετάδοση του Covid-19

Ίσως το τένις δεν είναι και τόσο καλή ιδέα στους κρίσιμους καιρούς που διανύουμε, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αμερικανική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (USTA) την Παρασκευή.

H USTA ανέθεσε σε εταιρία τη μελέτη για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στο άθλημα και τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά καθώς σημειώνεται ότι ο Covid-19 μπορεί να μεταδοθεί από τις μπάλες, τους πάγκους, τα φιλέ ακόμα και από την επιφάνεια των γηπέδων.

“Σύμφωνα με

εκτιμήσεις του USTA COVID-19 Advisory Group, η USTA πιστεύει ότι το καλύτερο για την ασφάλεια της κοινωνίας, είναι να κάνετε ένα διάλειμμα από το αγαπημένο μας άθλημα. Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μελέτες για το τένις και τον Covid-19, οι επιστήμονες θεωρούν ότι υπάρχει πιθανότητα ο ιός να μεταδοθεί με διάφορους τρόπους κατά την άσκηση του τένις, όπως οι μπάλες, τα πόμολα των θυρών, οι πάγκοι, τα φιλέ ακόμα και οι επιφάνειες των γηπέδων.

“Ως εκ τούτου, η USTA ζητάει από τους αθλητές να κάνουν υπομονή για να επιστρέψουν στα courts και να αναλογιστούν ότι οι αποφάσεις μας δεν επηρεάζουν μόνο τον εαυτό μας αλλά και την υπόλοιπη κοινωνία. Την ίδια στιγμή, ενθαρρύνουμε τους πάντες να μείνουν δραστήριοι με γυμναστική στο σπίτι” ανέφερε η ανακοίνωση της Αμερικανικής Ομοσπονδίας.

USTA Statement on Safety of Playing Tennis during the COVID-19 Virus Pandemic

Read more: https://t.co/osmvJaI8GT pic.twitter.com/MIWWrkjDne

USTA (@usta) April 3, 2020

Μετά από αυτή την ανακοίνωση, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι ακόμα και το US Open που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 31/08, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα διεξαχθεί.

Ωστόσο, πρόθεση των Αμερικανών παραμένει η πραγματοποίηση του σπουδαίου τουρνουά, αρκεί να έχει εξασφαλιστεί η ασφάλεια των αθλητών-τριων, των εργαζομένων και των φιλάθλων που θα το παρακολουθήσουν από κοντά.

The post USTA: Μείνετε σε απόσταση από το αγαπημένο μας άθλημα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα