NextGen: Ποιους να προσέξετε στο Αυστραλιανό Όπεν

Το πρώτο Grand Slam της χρονιάς είναι προ των πυλών και το Tennis24 αναλύει τους τέσσερις κορυφαίους εκπροσώπους της Νέας Γενιάς, που θα προσπαθήσουν να “κλέψουν” την παράσταση στη Μελβούρνη…

Ποιοι τενίστες κάτω των 21 ετών, μπορούν να φτάσουν μακριά στο Αυστραλιανό Όπεν, όπως ακριβώς έκανε πέρυσι τέτοιο καιρό και ο δικός μας, Στέφανος Τσιτσιπάς ; Οι απαντήσεις παρακάτω…

Ντένις Σαποβάλοφ

Δεν θα μπορούσε να μην ήταν πρώτος-πρώτος σ’αυτή τη λίστα. Ο Ντένις ο Τρομερός, βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση, βελτιώνει συνεχώς το παιχνίδι του και εξαργυρώνει τις καλές του εμφανίσεις, έχοντας ανέβει στο Νο13 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Αυστραλία φαίνεται να του πάει φέτος, καθώς έχει κάνει μερικές σπουδαίες νίκες μέχρι στιγμής στο ATP Cup.

Υπό τις οδηγίες του Μίχαηλ Γιούζνι, που είναι πλέον ο προπονητής του, ο Σαποβάλοφ δείχνει πιο ώριμος από ποτέ και μένει να φανεί αυτό τις επόμενες ημέρες στο πρώτο Grand Slam της νέας σεζόν.

Στον 1ο γύρο θα παίξει κόντρα στον Μάρτον Φούτσοβιτς, πριν αντιμετωπίσει τον Γιανίκ Σίνερ. Πιθανός αντίπαλός του στον 3ο γύρο είναι ο Ντιμιτρόφ, σε μια αναμενόμενη, πανέμορφη μάχη των one handed backhand.

Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ

Ο 19χρονος Καναδός διαθέτει την ποιότητα, την αυτοπεποίθηση και τον δυναμισμό για να φτάσει ψηλά στην Αυστραλία φέτος.

Αν όλα αυτά, συνδυαζόντουσαν και με μια καλή κλήρωση, τότε θα λέγαμε ίσως, πως είναι εκ των φαβορί για να φτάσει τουλάχιστον στη 2η εβδομάδα αγώνων. Κι από εκεί και πέρα… ποιος ξέρει.

Η τύχη του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του κόντρα στον πιο επικίνδυνο qualifier του ταμπλό, τον Έρνεστς Γκούλμπις. Αν προκριθεί, τότε θα παίξει με έναν εκ των Μπέντενε και Ντάκγουορθ. Στον 3ο γύρο, έχει πιθανό αντίπαλο τον Μονφίς.

Μιομίρ Κετσμάνοβιτς

Ο Σέρβος έχει μπει φορτσάτος τη φετινή σεζόν, έχει κάνει πολύ πιο ισορροπημένο το παιχνίδι του σε σχέση με πέρυσι και ετοιμάζεται για το μεγάλο του “ξεπέταγμα” στο Tour.

Το 2019 έπαιξε στο κυρίως ταμπλό όλων των Major διοργανώσεων, όμως αυτό της Μελβούρνης, είναι το μοναδικό που δεν χάρηκε νίκη. Θα τα καταφέρει τώρα ; Σίγουρα πάντως, έχει τις πιθανότητες με το μέρος του.

Τον Αντρέας Σέπι θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο ο Κετσμάνοβιτς, πριν από μια πιθανή μεγάλη μάχη, κόντρα στο Στάνισλας Βαβρίνκα.

Γιανίκ Σίνερ

Ο 18χρονος Ιταλός, πρωταθλητής στο τουρνουά της Νέας Γενιάς πριν λίγους μήνες, έχει το δυνατό παιχνίδι, την εξοικείωση σε “καυτό” καιρό και τον ενθουσιασμό του πρωτάρη, για να μπορέσει να προχωρήσει αρκετά στο τουρνουά.

Ο Σίνερ (Νο78) είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τένις και θέλει μέσα στο 2020, να αποδείξει πως δικαιωματικά θεωρείται το Νο1 πρότζεκτ του ιταλικού αθλητισμού, αυτή τη στιγμή.

Στον 1ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν θα παίξει κόντρα στον Αυστραλό, Μαξ Πούρσελ, πριν η… μοίρα τον φέρει αντιμέτωπο με ένα άλλο μεγάλο αστέρι της NextGen, τον Ντένις Σαποβάλοφ.

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | OOP (+9h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post NextGen: Ποιους να προσέξετε στο Αυστραλιανό Όπεν appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα