Ladies Open: Στον τελικό του διπλού η Βαλεντίνη

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου συνεχίζει να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στα διπλά και το Σάββατο, έχοντας ως παρτενέρ την 28χρονη Νορβηγή, Ουλρίκε Εϊκέρι, προκρίθηκε στον παρθενικό WTA τελικό της καριέρας της.

Η 24χρονη Ελληνίδα την Κυριακή θα διεκδικήσει τον 1ο τίτλο της καριέρας της σε τουρνουά της WTA (έχει 22 σε ITF θεσμούς), αγωνιζόμενη στον τελικό του 250αριου τουρνουά της Λωζάνης, Ladies Open.

Γραμματικοπούλου

και Εϊκέρι επικράτησαν των Σουάι Ζανγκ και Έρι Χοζούμι στα ημιτελικά του Σαββάτου με 7-6(3), 6-2 και πανηγύρισαν την 3η σερί νίκη τους στο τουρνουά.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, απέκλεισαν τα δίδυμα Λετσέμια/Νιλ και Γκλίσον/Ρόμπις, ενώ την Κυριακή στον μεγάλο τελικό, θα αντιμετωπίσουν δυο Ελβετίδες, που παίζουν στο ταμπλό με Wild Card. Τις Σουζάν Μπαντέκι και Σιμόνα Βάλτερ.

Αν φτάσει στον τίτλο, η Βαλεντίνη θα εξασφαλίσει άνοδο στο Νο130 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών, ενώ και σε περίπτωση ήττας θα κερδίσει εννέα θέσεις, ανεβαίνοντας την επόμενη Δευτέρα στο Νο141.

Αξίζει να σημειωθεί, πως Γραμματικοπούλου και Εϊκέρι έχουν αγωνιστεί μια φορά παρέα στο παρελθόν (τον Ιούνιο στην Πορτογαλία) και κατέκτησαν τον τίτλο στο ITF τουρνουά των 25.000$, στο Μοντεμούρ Ο’Νόβο.

Ο τελικός της Κυριακής στην Ελβετία, θα διεξαχθεί περίπου στις 18:00GR.

LADIES OPEN LAUSANNE DOUBLES DRAW

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ladies Open: Στον τελικό του διπλού η Βαλεντίνη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα