Hamburg stories: Ο 16χρονος Ράφα κερδίζει τον Μόγια

Στο Αμβούργο το 2003, όταν ο 16χρονος Ράφαελ Ναδάλ κατάφερε να κερδίσει το Νο4, τότε, της παγκόσμιας κατάταξης και μέντορά του, Κάρλος Μόγια

Eκείνη την περίοδο, ο Ράφα βρισκόταν στο Νο87 της παγκόσμιας κατάταξης και θεωρούνταν απλά ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του tour.

Κανείς δεν πίστευε, όμως, ότι θα μπορέσει να κερδίσει τον Κάρλος Μόγια στη μεταξύ τους αναμέτρηση για το 2ο γύρο του Αμβούργου το οποίο ανήκε στη σειρά των Masters και ήταν από τα σημαντικότερα τουρνουά προετοιμασίας για το Roland Garros!

Ο

Ράφα που προερχόταν από τη νίκη επί του Πολ Ανρί Ματιέ στον 1ο γύρο, επικράτησε 7-5, 6-4 του τωρινού προπονητή του, πριν αποκλειστεί στον 3ο γύρο της διοργάνωσης απ’τον Γκαστόν Γκαούντιο με 6-2, 6-2.

Ήταν ένα κομβικό τουρνουά για την εξέλιξη του Ναδάλ ενώ εκείνη η νίκη επί του Μόγια ήταν αυτή που έκανε τους περισσότερους να σκεφτούν ότι ο μακρυμάλλης Ισπανός, έχει κάτι ιδιαίτερο μέσα του…

Το German Tennis Championships, πλέον ανήκει στη σειρά ATP 500 και διεξάγεται την επόμενη εβδομάδα στο Αμβούργο με τη συμμετοχή των Τιμ, Σβάρτσμαν, Μπούστα, Πουίγ, Κολσράιμπερ και Γκασκέ.

The post Hamburg stories: Ο 16χρονος Ράφα κερδίζει τον Μόγια appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα