ATP Cup: Φυσιολογική ήττα για Ελλάδα στην πρεμιέρα

11:17 1/1/2022 - Πηγή: Tennis24

Στη σκιά της απόσυρσης του Στέφανου Τσιτσιπά από την πρεμιέρα του ATP Cup, η Ελλάδα δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί την Πολωνία και γνώρισε φυσιολογική ήττα, στην πρώτη αγωνιστική του Group D της διοργάνωσης.

Μετά την ήττα του Μιχάλη Περβολαράκη από τον Καμίλ Μάιχτσακ, ήρθε και το απολύτως φυσιολογικό αποτέλεσμα του Αριστοτέλη Θάνου κόντρα

στον κορυφαίο Πολωνό και Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης, Χούμπερτ Χουρκάτς με 6-1, 6-2 σε 54 λεπτά παιχνιδιού.

Ο 20χρονος Έλληνας, Νο1076 στον κόσμο και δύο συνεχόμενες χρονιές πρωταθλητής Ελλάδας (2020-21), είχε την πρώτη του εμπειρία από το πιο υψηλό επίπεδο του επαγγελματικού τένις και είχε κάποια καλά διαστήματα απέναντι στον πολύ ανώτερ και πιο έμπειρο Χουρκάτς.

Το πιο ανησυχητικό, ωστόσο, νέο για την Εθνική Ελλάδας συνέβη εκτός γηπέδου και αφορά το πισωγύρισμα στον τραυματισμό του Στέφανου Τσιτσιπά στον αγκώνα.

Ο 23χρονος, Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, υποβλήθηκε σε επέμβαση στον αγκώνα στα τέλη Νοεμβρίου και παρ’ότι προπονούνταν κανονικά μέχρι σήμερα, τελευταία στιγμή αποφάσισε να μην παίξει στην πρεμιέρα του ATP Cup.

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Περβολαράκη με τον Μάιχτσακ, ο Στέφανος προσπάθησε να ζεσταθεί αλλά εμφανίστηκε στις κερκίδες με πάγο στον αγκώνα ενώ έδειχνε και να πονάει.

Λίγο αργότερα, τοποθετήθηκε επίσημα για το πρόβλημα: “Η αποθεραπεία στον αγκώνα μετά την επέμβαση τον Νοέμβριο, βρίσκεται σε εξέλιξη ενόψει του Australian Open. Για προληπτικούς λόγους, αποφάσισα να μην παίξω σήμερα για να καταφέρω να παίξω στη Μελβούρνη. Θα το βλέπω μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με παιχνίδι μέχρι τότε”.

Αργεντινή και Πολωνία ήταν οι μεγάλες νικήτριες στην 1η ημέρα του Group D και όπως φαίνεται αυτές θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

World No. 1076 Aristotelis Thanos subs in to face Hubert Hurkacz at #ATPCup

Feel better, @steftsitsipas pic.twitter.com/rx3e1B4Es5

Tennis TV (@TennisTV) January 1, 2022

GROUP STANDINGS | OOP (+9h)

The post ATP Cup: Φυσιολογική ήττα για Ελλάδα στην πρεμιέρα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα