7 tips για να παίζεις καλύτερα στο χώμα – VIDEO

11:11 5/2/2019 - Πηγή: Tennis24
Το χωμάτινο court είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσει κάθε ερασιτέχνης τενίστας

Είναι μια από τις πιο διαδεδομένες επιφάνειες και φιλικές προς το σώμα. Μπορεί τα ράλι να είναι μεγαλύτερα στο χώμα, λόγω του ότι μπάλα συναντά μεγαλύτερη αντίσταση με αποτέλεσμα ο winner να φαντάζει δυσκολότερος, ωστόσο υπάρχει αρκετά λιγότερη καταπόνηση στα γόνατα, σε σχέση με τα hard court.

Το χώμα θεωρείται ιδανική επιφάνεια για τους club players, αφού υπάρχει μεγαλύτερος χρόνος αντίδρασης

και το παιχνίδι γίνεται πιο διασκεδαστικό.

Ας δούμε εφτά tips που βοηθάνε το παιχνίδι στο χώμα…

– Κατάλληλα παπούτσια. Η εξωτερική σόλα των παπουτσιών στο χώμα, είναι διαφορετική και βοηθάει στην καλή πρόσφυση, τη γρήγορη εναλλαγή κατεύθυνσης και το πιο αποτελεσματικό slide (δες παρακάτω). Πρόκειται για το γνωστό ψαροκόκκαλο (ή ζιγκ-ζαγκ). Όταν παίζετε συστηματικά σε χώμα, καλό είναι να έχετε clay courts παπούτσια.

– Topspin στα χτυπήματα. Το χώμα βοηθάει τους παίκτες με βαρύ topspin αφού η μπάλα χτυπάει με δύναμη στο έδαφος και λόγω της ιδιομορφίας της επιφάνειας, αποκτά επιπλέον δύναμη και απρόβλεπτη αναπήδηση, δυσκολεύοντας τον αντίπαλο. Προσπαθήστε να προσθέσετε επιπλέον σπιν στα χτυπήματά σας στο χώμα, αποκτώντας πλεονέκτημα.

– Βαθιά χτυπήματα. Το βάθος είναι απαραίτητο στοιχείο που θα σας επιτρέψει να κερδίσετε περισσότερους πόντους. Όσο πιο βαθιά η μπάλα και με περισσότερο σπιν, τόσο πιο δύσκολο είναι για τον αντίπαλο να την επιστρέψει βαθιά. Εκμεταλλευτείτε τις ρηχές επιστροφές του αντιπάλου και τελειώστε τον πόντο από το mid court, είτε με ένα δυνατό χτύπημα-winner είτε με drop.

– Να είστε υπομονετικοί. Η υπομονή είναι μεγάλη αρετή στο χώμα. Λόγω της αργής επιφάνειας, οι πόντοι κρατάνε περισσότερο και εκεί χρειάζεται επιμονή και σωστές επιλογές ώστε να αποκτήσετε πλεονέκτημα στο ράλι. Εφόσον διαθέτετε καλή φυσική κατάσταση, μην φοβάστε να ανταλλάξετε όσο το δυνατόν περισσότερες μπάλες με τον αντίπαλο.

– Να είστε δημιουργικοί. Οι χαμηλότερες ταχύτητες στο χώμα, απαιτούν δημιουργικότητα και έμπνευση. Μην φοβάστε να “μιξάρετε” το παιχνίδι σας, χρησιμοποιώντας ποικιλία χτυπημάτων. Προτιμήστε διαφορετικά σπιν και γωνίες από το να χτυπάτε απλά δυνατά τη μπάλα. Το στοιχείο του αιφνιδιασμού είναι ο καλύτερος σύμμαχος στο χώμα.

– Drop shot. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά χτυπήματα στο χώμα. Παρεξηγημένο χτύπημα αλλά εξαιρετικά effective. Λόγω του ότι η επιφάνεια απορροφά καλύτερα την αναπήδηση, ένα καλό drop με backspin, θα αναγκάσει τον αντίπαλο να τρέξει πολύ γρήγορα για να φτάσει τη μπάλα και αν τη προλάβει, πιθανότατα θα μοιάζει εξουδετερωμένος κοντά στο φιλέ. Προσπαθήστε να συνδυάσετε βαθιά χτυπήματα με ρηχά drop shots και ενδεχομένως στη συνέχεια λόμπα.

Slide. Το γλίστρημα είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο κίνησης στο χώμα. Η κόκκινη επιφάνεια απαιτεί πολύ καλό footwork, γρήγορες αντιδράσεις, εκρηκτική εκκίνηση ενώ το slide θα σας βγάλει από πολλές δύσκολες καταστάσεις, είτε στη βασική γραμμή είτε μέσα στο court σε ρηχές μπάλες. Είναι αρκετά δύσκολο να μάθεις το slide πολύ καλά και χρειάζεται ιδιαίτερη εξάσκηση και υπομονή.

The post 7 tips για να παίζεις καλύτερα στο χώμα – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα