ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Κακαβάς: "Να παίρνουμε τις νίκες στο γήπεδό μας"

Η Νίκη Αμαρουσίου έκλεισε το 2012 με νίκη, μιας και επικράτησε του Αγρίνιου στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής και ο Παντελής Κακαβάς μίλησε στο superbasket.gr για την αναμέτρηση, αλλά και τους στόχους της ομάδας.

-Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το παιχνίδι κόντρα στο Αγρίνιο;

"Αρχικά ήμασταν αρκετά εύστοχοι στο πρώτο ημίχρονο, παίζοντας καλή άμυνα γι' αυτό και στο ημίχρονο πήγαμε στα αποδυτήρια με διψήφια διαφορά. Μετά τα σουτ δεν έμπαιναν, αλλά παίξαμε καλύτερη άμυνα οπότε κρατήσαμε την διαφορά που είχαμε πάρει.

Στο τέλος το παιχνίδι έγινε ντέρμπι και ήμασταν πιο ψύχραιμοι".

-Καταφέρατε να φτάσετε την διαφορά έως και τους 14 πόντους (51-37 στο 21'). Τι άλλαξε στο παιχνίδι και έγινε "θρίλερ" στα τελευταία λεπτά;

"Χάσαμε την συγκέντρωσή μας και στην άμυνα και στην επίθεση. Κάναμε πολύ κακές επιθέσεις, οι οποίες δεν ήταν καθόλου οργανωμένες. Μετά λόγω έλλειψης συγκέντρωσης κάναμε λάθη και στην άμυνα. Οι αντίπαλοί μας έκαναν δύο-τρεις αιφνιδιασμούς, έτσι μειώθηκε η διαφορά και αγχωθήκαμε αλλά τελικά τα καταφέραμε".

-Στόχος της Νίκης Αμαρουσίου είναι η άνοδος;

"Δεν έχουμε βάλει κάποιο στόχο. Σίγουρα το να διατηρήσουμε το απόλυτο στην έδρα μας είναι το σημαντικό, μετά και από την ήττα που κάναμε με το Χαλάνδρι. Ελπίζουμε να κρατήσουμε το απόλυτο μέχρι τέλους. Από εκεί και πέρα, το να πάρουμε διπλά σε έδρες ομάδων που πάνε για άνοδο θα είναι σημαντικά".

-Κλείσατε το 2012 με το δεξί. Τι να περιμένουμε στην συνέχεια;

"Με το που γυρίσουμε από την διακοπή των εορτών, πάμε στην Ζάκυνθο και κλείνουμε τον γύρο με τον Εθνικό. Είναι δύο δύσκολα παιχνίδια. Αν κάνουμε το 2 στα 2 είναι το καλύτερο και από εκεί και πέρα βλέπουμε".

-Στην επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζετε την Ζάκυνθο. Ποιο στοιχείο πρέπει να προσέξετε;

"Προς το παρόν θα κάνουμε διακοπές. Θα μας πει ο κόουτς το σκάουτινγκ όταν γυρίσουμε. Χρειάζεται να βελτιώσουμε κάποιες αδυναμίες στην άμυνα, να μην έχουμε κενά σημεία λόγω έλλειψης συγκέντρωσης. Αν έχουμε μια σταθερότητα στο παιχνίδι μας, πιστεύω θα τα καταφέρουμε".

Ποιό πιστεύεις ότι είναι το "όπλο" της ομάδας, το οποίο φέρνει καλά αποτελέσματα μέχρι τώρα;

"Σίγουρα είναι η άμυνα, όση ώρα καταφέρνουμε να είμαστε συγκεντρωμένο. Το πολύ καλό κλίμα που έχουμε, έχει σημασία γιατί βγαίνει στο γήπεδο".

Keywords
Τυχαία Θέματα