ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Χατζηβρέττας: «Να φέρουμε τα παιδιά στο γήπεδο»

Στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου «Θεσσαλονίκη η πόλη του μπάσκετ» ένας εκ των ηγετών της GBA, o Νίκος Χατζηβρέττας μίλησε στο superbasket.gr για το βιβλίο, το μπάσκετ της πόλης, αλλά και το έργο που επιτελεί η GBA.

Κατ’αρχάς θέλω να μου πεις δυο λόγια για το βιβλίο…

«Ιδρύσαμε έναν σύλλογο όπως είπαμε και πριν. Έχουμε έναν άνθρωπο στο σύλλογο, όπως είναι ο Λάζαρος (σς Παπαδόπουλος) ο

οποίος έχει, όπως κι εμείς, μεράκι για το μπάσκετ. Δεν περιοριζόμαστε μόνο στις 4 γραμμές. Προσπαθούμε να δώσουμε ο.τι καλύτερο έχουμε μέσα στις 4 γραμμές στα παιδιά, να τα φέρουμε στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, έχουμε στο μυαλό μας να κάνουμε και πράγματα που αφορούν το μπάσκετ έξω από τις 4 γραμμές του γηπέδου. Αυτή είναι μια πρώτη κίνηση και όπως επεσήμανε και ο Λάζαρος αν δεν ξέρεις την ιστορία σου δεν ξέρεις και ποιος είσαι και επειδή εμείς αγαπάμε πάρα πολύ το άθλημα ήταν μια πρώτη κίνηση να μάθουμε και εμείς αλλά και ο κόσμος τον αθλητισμό της πόλης».

Έχεις περάσει από Άρη και Ηρακλή. Πως νιώθεις που είσαι κομμάτι αυτού του βιβλίου;

«Εντάξει, εγώ μέσα στην πόλη έχω παίξει όλες τις κατηγορίες, από τις πολύ μικρές γιατί η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο οι μεγάλες κατηγορίες και οι μεγάλες ομάδες, αλλά είναι και οι μικρές ομάδες.. Από τις μικρές ομάδες άλλωστε έχουν βγει παίκτες οι οποίοι έχουν επανδρώσει τις μεγάλες ομάδες στη συνέχεια. Από μικρός είμαι στο χώρο και έχω παίξει σε όλα τα γήπεδα. Όπως αναφέρθηκε έχω προλάβει και το ανοιχτό της ΧΑΝΘ και τα ανοιχτά γήπεδα γενικά. Νομίζω ότι ιστορία είναι όχι μόνο οι μεγάλες ομάδες τις πόλης αλλά και οι μικρές».

Το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης όπως είδαμε είχε παρελθόν. Παρών και μέλλον έχει;

«Παρών σίγουρα έχει, αλλά από εκεί και πέρα το παρών το δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι, όπως και το μέλλον. Είναι στα χέρια μας πλέον γιατί όπως είπαν και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που έχουν προσφέρει πάρα πολλά στο άθλημα, είναι καιρός εμείς οι νεότεροι που δεν είμαστε εν ενεργεία πλέον να βοηθήσουμε το άθλημα που μας έδωσε τόσα πολλά. Χαρές, λύπες και πολλά άλλα και να είμαστε συνεχιστές μιας μεγάλης προσπάθειας ώστε το μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη να είναι αυτό που πρέπει να είναι».

Θα ήθελα και δυο λόγια για την προσπάθεια που γίνετε με την GBA

«Αυτό που φτιάχνουμε είναι πως εμείς έχουμε τη δική μας ιδέα για τον τρόπο του παιχνιδιού. Έχουμε προπονητές που εμπιστευόμαστε και πιστεύουμε ότι θα μας δώσουν αυτά που θέλουμε για το παιχνίδι μέσα στις 4 γραμμές και θα μπορούμε να συνδυάσουμε την ποιότητα αυτή προς τα παιδιά, να φέρουμε πολλά παιδιά και να τους προσφέρουμε την ποιότητα που αξίζουν και πρέπει να έχουν και να μπορέσουμε να κάνουμε και άλλα πράγματα όπως είναι το 3 on 3 στο Ποσειδώνιο το καλοκαίρι το οποίο μαζεύει 4.000 κόσμο, όπως είναι και αυτό το βιβλίο. Τέτοιες δραστηριότητες δηλαδή, οι οποίες θα ζωντανεύουν το μπάσκετ έστω και για μια στιγμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα