ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Σύγκρουση... γιγάντων στη Μόσχα!

Ένα από τα πιο ενδιαφέρον παιχνίδια της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου του Top 16 διεξάγεται σήμερα (14/2, 18:00, ΕΤ1) στη Μόσχα, όπου διασταυρώνουν τα ξίφη τους με φόντο την πέμπτη νίκη ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκός, δύο... γίγαντες του ευρωπαϊκού μπάσκετ που μετρούν από 6 τρόπαια Ευρωλίγκας, με τους "πράσινους" να έρχονται με... φόρα από την κατάκτηση του Κυπέλλου
Ελλάδας!

Η αναμέτρηση προμηνύεται συναρπαστική καθώς οι δύο μονομάχοι αναμένεται να τα δώσουν όλα στο παρκέ και συν τις άλλοις τα ματς μεταξύ τους έχουν πάντα ιδιαίτερο χαρακτήρα. Η "ρωσική αρκούδα" θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την δυναμική της και να παρασύρει στο ρυθμό της το "τριφύλλι", το οποίο με τη σειρά του θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό σε αυτό τον τομέα και να μην αφήσει τους γηπεδούχους να κάνουν το παιχνίδι τους. Μόνο έτσι θα έχει βάσιμες ελπίδες να φύγει με το διπλό από τη Μόσχα.

Σήμερα, θα είναι από τις λίγες φορές που ο Αργύρης Πεδουλάκης θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Οι "πράσινοι" πανηγύρισαν με την ψυχή τους τη νίκη επί του αιώνιου αντιπάλου, Ολυμπιακού, στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ωστόσο ο "Άρτζι" πρέπει να τους κρατήσει προσγειωμένους διότι σε περίπτωση που δεν παρουσιαστούν σοβαροί και συγκεντρωμένοι στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, η ομάδα του Έτορε Μεσίνα είναι ικανή να τους κάνει μεγάλη ζημιά! Το θετικό, εκτός από την κατάκτηση του Κυπέλλου, είναι ότι ο "Εξάστερος" δείχνει ότι βρίσκει σταδιακά το ρυθμό του και η ομάδα δένει όλο και περισσότερο με το πέρασμα του χρόνου.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μεσίνα θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Βίκτρορ Κριάπα, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει μέχρι στιγμής τις ενοχλήσεις στον αριστερό μηρό. Ο Αντρέι Βοροντσέβιτς προπονήθηκε κανονικά, όμως η συμμετοχή του αποτελεί ερωτηματικό. Εκτός αποστολής θα βρίσκεται ο Θοδωρής Παπαλουκάς για τους Ρώσους, οι οποίοι θα βασιστούν για ακόμα ένα παιχνίδι στις εμπνεύσεις του Τεόντοσιτς και στους Κρίστμας, Κρσιτς, ενώ θα επιδιώξουν να περιορίσουν τη δράση του Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά και τη συνεργασία του αρχηγού του Παναθηναϊκού με τον Στεφάν Λάσμε.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία) και Νταμίρ Γιαβορ (Σλοβενία).

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Ε’ Όμιλος

18:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός (Πέμπτη 14/2)

20:00 Άλμπα Βερολίνου-Ουνικάχα Μάλαγα (Πέμπτη 14/2)

21:45 Εφές Αναντολού-Ρεάλ Μαδρίτης (Πέμπτη 14/2)

21:45 Μπάμπεργκ-Ζαλγκίρις Κάουνας (Πέμπτη 14/2)

Βαθμολογία: Ρεάλ Μαδρίτης 6-0, Εφές Αναντολού 5-1, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-2, Παναθηναϊκός 4-2, Ζαλγκίρις Κάουνας 2-4, Ουνικάχα Μάλαγα 2-4, Άλμπα Βερολίνου 1-5, Μπάμπεργκ 0-6

ΣΤ’ Όμιλος

21:05 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπαρτσελόνα (Πέμπτη 14/02)

17:30 Χίμκι-Ολυμπιακός (Παρασκευή 15/02)

20:00 Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Μπεσίκτας (Παρασκευή 15/02)

21:45 Σιένα-Κάχα Λαμποράλ (Παρασκευή 15/02)

Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 5-1, Σιένα 5-1, Χίμκι 4-2, Κάχα Λαμποράλ 4-2, Ολυμπιακός 3-3, Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-4, Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 1-5, Μπεσίκτας 0-6.

Keywords
Τυχαία Θέματα