ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | Κληρώνει για την επίσημη αγαπημένη...

Λίγες ώρες απομένουν για να μάθουμε τους αντίπαλους της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ του 2013, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Σλοβενία και πέραν της Ελλάδας θα συμμετάσχουν ακόμα 23 χώρες.

Η Ελλάδα εκπροσωπείται στην κλήρωση (19:00) από τον πρόεδρο της ΕΟΚ,

Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον γενικό γραμματέα της, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, το μέλος του διοικητικού της συμβουλίου και της FIBA Europe, Αρη Ζώη και τον τιμ μάνατζερ της Εθνικής, Νίκο Φιλίππου.

Η διαδικασία της κλήρωσης (19:00) θα πραγματοποιηθεί στο σπήλαιο της Ποστόινα και οι 24 Εθνικές θα χωριστούν σε 4 Ομίλους, οι οποίοι θα αποτελούνται από έξι ομάδες. Η Εθνική μας βρίσκεται στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τις Λιθουανία, την οικοδέσποινα Σλοβενία και τη Μεγάλη Βρετανία, κάτι που σημαίνει πως δεν θα τις αντιμετωπίσει τουλάχιστον στην πρώτη φάση της διοργάνωσης. Στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας συναντάμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, την Γαλλία, τη Ρωσία και την έκπληξη του Ευρωμπάσκετ του 2011, την ΠΓΔΜ ενώ η Ιταλία, η Κροατία, η Γερμανία και το Μαυροβούνιο αποτελούν το 3ο γκρουπ. Φινλανδία, Πολωνία, Ουκρανία και Βοσνία/Ερζεγοβίνη βρίσκονται στο 4ο γκρουπ ενώ η Γεωργία, το Βέλγιο, η Λετονία και η Τουρκία συνθέτουν το 5ο. Στο τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας υπάρχουν η Τσεχία, το Ισραήλ, η Σουηδία και η Σερβία, η οποία εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Ευρωμπάσκετ την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών.

Οι τρεις πρώτοι του κάθε Ομίλου θα προκριθούν στην δεύτερη φάση της μεγάλης ευρωπαϊκής γιορτής του μπάσκετ, όπου θα σχηματιστούν δύο νέα γκρουπ των έξι ομάδων, με τις τέσσερις πρώτες να παίρνουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Οι αναμετρήσεις της πρώτης φάσης θα διεξαχθούν σε τέσσερις πόλεις της Σλοβενίας, Τσέλιε («Ζλάτορογκ Αρένα»), Λιουμπλιάνα («Τίβολι Αρένα»), Κόπερ («Μπονιφίκα Χολ») και Γεσένιτσε («Ποντμεζάκλα Χολ»), ενώ από τη δεύτερη φάση και μετά η δράση μεταφέρεται στη Λιουμπλιάνα («Αρένα Στόζιτσε»), όπου θα φιλοξενούνται όλοι οι αγώνες.

Αναλυτικά οι χώρες που θα συμμετάσχουν στο Ευρωμπάσκετ και τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο Γκρουπ: Ισπανία, Γαλλία, Ρωσία, ΠΓΔΜ.
2ο Γκρουπ: Λιθουανία, Ελλάδα, Σλοβενία, Μεγάλη Βρετανία.
3ο Γκρουπ: Ιταλία, Κροατία, Γερμανία, Μαυροβούνιο.
4ο Γκρουπ: Φινλανδία, Πολωνία, Ουκρανία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη.
5ο Γκρουπ: Γεωργία, Βέλγιο, Λετονία, Τουρκία.
6ο Γκρουπ: Τσεχία, Σερβία, Ισραήλ, Σουηδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα