A1 | Παπαμακάριος: "Κλειδιά οι Ούκιτς, Γκιστ και Λάσμε"

Ο Μανώλης Παπαμακάριος μίλησε στον Sentra 103,3 για την σειρά των τελικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναικό εξηγώντας τους λόγους που οι "πράσινοι" προηγούνται με 2-0 και βρίσκονται μια ανάσα από τον τίτλο.

Οι δηλώσεις του Μανώλη Παπαμακάριου στον Sentra 103,3:

Για το αβαντάζ που έχει πλέον ο Παναθηναϊκός: "Εχει πάρει το πλεονέκτημα. Δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να τρέξει να βάλει εύκολα καλάθια και νομίζω ότι τα έχει πάρει δίκαια τα δυο παιχνίδια.
Ο Παναθηναϊκός ξέρει ότι αν πάει σε "run and gun" παιχνίδι δεν έχει καμία τύχη. Για να κερδίσει πρέπει να πάει σε σετ παιχνίδι, γιατί θεωρώ ότι έχει πλεονέκτημα εκεί. Εχει σκληρά κορμιά και παίζει στα όρια του φάουλ.Ο Ολυμπιακός είχε πλεονέκτημα την ενέργεια, αλλά πλέον δεν το έχει γιατί έχει να αντιμετωπίσει πολλά δυνατά κορμιά".

Αν επηρέασε τον Ολυμπιακό ο θρίαμβος στο Λονδίνο: "Εχει περάσει ένας μήνας. Αν ήταν 4-5 μέρες μετά θα το έλεγα. Δεν νομίζω. Τα παιδιά του Ολυμπιακού ξέρουν, μπορούν να προετοιμάσουν το κορμί και το μυαλό τους γι' αυτά τα ματς.
Ο Παναθηναϊκός... πείραξε την συνήθεια του Ολυμπιακού. Έχει βάλει τον κινητήριο μοχλό του Ολυμπιακού, τον Σπανούλη σε άλλο ρόλο και τα υπόλοιπα παιδιά δεν είναι έτοιμα να ανταποκριθούν. Ο μόνος που μπορεί είναι ο Λο και δεν είναι σε καλή κατάσταση".

Αν "γυρίζει" η σειρά: "Το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει 3 ευκαιρίες για να πάρει ένα ματς. Ο Ολυμπιακός έχει μία για να δώσει συνέχεια. Θα πάει σε τέσσερα ματς η σειρά και βλέπουμε τι θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός ξέρει ότι δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία. Θα δώσουν τα πάντα για να κερδίσουν στο ΣΕΦ".

Για το χαμηλό σκοράρισμα του Ολυμπιακού: "Ξενίζει αυτό το ποσοστό για τον Ολυμπιακό γιατί και καλούς σουτέρ έχει και καλό ποσοστό. Είναι αναμενόμενο όμως στη σειρά αυτή γιατί δεν του βγήκαν καλά σουτ. Δεν έχουν συνηθίσει να τα κάνουν αυτά τα σουτ, με πίεση χρόνου και καλούς αμυντικούς απέναντί τους".

Για τα κλειδιά του Παναθηναϊκού: "Πιστεύω ότι είναι ο Ούκιτς με το δίδυμο Γκιστ-Λάσμε στην άμυνα. Δηλαδή η ενέργεια που βγάζουν αυτοί οι δύο, τα ριμπάουντ, τα πικ εν ρολ που αλλάζουν και πάνε στον Σπανούλη και παίζουν άμυνα σαν άσοι, θεωρώ ότι είναι τα κλειδιά".

Για τα χαμηλά σκορ στα δυο ματς: "Κι εγώ θέλω σκορ 120-119, κανείς όμως δεν θυμάται το σκορ αλλά ποιος το πήρε κι ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι το θέλει με πολύ εμφατικό τρόπο".

Keywords