EUROBASKET | Μπατούμ: "Αυτό λείπει από το γαλλικό μπάσκετ..."

Οι Γάλλοι έχουν φτάσει δις στην πηγή (τελικό του Ευρωμπάσκετ το 1949, 2011) αλλά νερό δεν έχουν πιει ακόμα (κατάκτηση χρυσού μεταλλίου). Μήπως ήρθε η ώρα, όμως, να το κάνουν; Αυτό επιθυμεί διακαώς ο Νικολά Μπατούμ, ο οποίος τονίζει πως οι "τρικολόρ" πήγαν στην Σλοβενία με στόχο να κατακτήσουν το τρόπαιο.

"Ο κύριος στόχος δεν ήταν να κερδίσουμε την

Ισπανία, αλλά να πάρουμε τον τίτλο. Αυτό είναι το κομμάτι που λείπει από το γαλλικό μπάσκετ. Απομένουν 40 λεπτά. Πρέπει να παίξουμε σκληρά, να τα δώσουμε όλα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πάει καιρός από τότε που έχω να κερδίσω κάτι. Θέλω να φτάσω στην κατάκτηση του τροπαίου με την ομάδα μου και να ανέβω έτσι επίπεδο. Όλοι γι' αυτό παίζουμε και τώρα είμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας. Πριν από δύο χρόνια φτάσαμε στον τελικό αλλά δεν τα καταφέραμε. Τώρα έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία", δήλωσε ο 25χρονος γκαρντ/φόργουορντ (2,03μ.) των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, εν όψει του τελικού με την Ισπανία την Κυριακή (22/9, 22:00).

"Ο τελικός θα είναι περίπου όπως ο ημιτελικός. Οι Ισπανοί είναι πολύ δυνατοί στη ρακέτα με την παρουσία του Μαρκ Γκασόλ και εξαιρετικά επικίνδυνοι από την περιφέρεια. Οι Λιθουανοί έχουν τον Μάντας Καλνιέτις που είναι ο ηγέτης τους κάνει πολύ μεγάλο τουρνουά. Είναι πολύ δυνατή ομάδα και πρέπει να έχουμε την προσοχή μας σε όλους τους παίκτες. Πρέπει να παίξουμε την ίδια άμυνα όπως στα δύο τελευταία παιχνίδια μας. Έχουμε παίκτες να πάρουν ριμπάουντ και να παίξουν σκληρά. Επίσης, έχουμε τον Τόνι (Πάρκερ), ο οποίος έδωσε ένα τεράστιο σόου κόντρα στους Ισπανούς. Αλλά οι Λιθουανοί παρακολούθησαν τον αγώνα και θα είναι έτοιμοι για όλα", κατέληξε ο διεθνής άσος, ο οποίος μέχρι στιγμής στο Ευρωμπάσκετ έχει κατά μέσο όρο 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ.

Keywords
Τυχαία Θέματα