Ζουράρις για αλλαγή φύλου: «Είναι διαταραχή, σαν παιδική ασθένεια»

«Διαταραχή σαν παιδική ασθένεια» χαρακτήρισε την κατάσταση για την αλλαγή φύλου ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις.

Συγκεκριμένα ανέφερε μιλώντας στον realfm 97,8: «Είναι διαταραχή σαν παιδική ασθένεια, όπως ο παιδικός διαβήτης, πρόκειται για ιατρικό και βιογενετικό θέμα», για το νομοσχέδιο που αφορά την αλλαγή φύλου, δηλώνοντας ότι θα το ψηφίσει.

«Το θέμα είναι
ιατρικό. Ο πατέρας μου υπήρξε ο ιδρυτής της Σεξολογίας και ενδροκρινολόγος. Διάβασα, εγώ, όλα τα σχετικά, τώρα, με τις τελευταίες έρευνες της Βιογενετικής και της Ενδοκρινολογίας.
Σε μερικούς ανθρώπους εμφανίζεται από αυτά τα 4 δισ. γράμματα που έχουν τα χρωμοσώματά μας και το γονίδιο μας, εμφανίζονται αλλαγή των αριθμών μεταξύ τους και επομένως ήδη από της βρεφικής ηλικίας, πολύ σπάνιο βέβαια είναι, ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν αλλαγή αυτής της τάξεως των γραμμάτων και είναι διαταραχή όπως μία παιδική αρρώστια.
Εξ ου και βλέπετε ότι για τα κάτω των ενηλίκων, δηλαδή, κάτω των 17 ετών, πρέπει να υπάρξει γνωμάτευση ιατρική και μάλιστα σε ειδικό νοσοκομείο.
Είναι διαταραχές αυτές. Εμφανίζουν ενδοκρινολογικές διαταραχές και είναι αμιγώς ιατρικό θέμα», τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

Σχετικά με το αν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, ο κ. Ζουράρις απάντησε: «Προφανώς».

Όσον αφορά στη θέση που έχει διατυπώσει η Εκκλησία και στο κατά πόσο μπορεί να έχει λόγο στο θέμα απάντησε: «Βεβαίως δικαιούνται. Φυσικά δικαιούνται διότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι θεσμός πνευματικός αλλά στο συγκεκριμένο σημείο δεν παραβλέπουν π.χ. ότι καθαρά είναι ιατρικό θέμα είναι όπως ο παιδικός διαβήτης, δεν υπάρχει καμία διαφορά. Δεν το λέω εγώ, το λέει η Ιατρική, το λέει η Βιογενετική».
Keywords
Τυχαία Θέματα