Το οικονομικό θαύμα Τραμπ



Είναι γνωστό ότι τα ΜΜΕ περιορίζονται να μεταδίδουν τα όσα εξελίσσονται σε μικροπολιτικό και μικροκομματικό επίπεδο στις ΗΠΑ, προσηλωμένα στην αποστολή της σπίλωσης του ονόματος του Αμερικανού Προέδρου.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι σίγουρα μία εκκεντρική προσωπικότητα σε σύγκριση με τους «καθωσπρέπει» πολιτικούς νάνους της εποχής του, οι οποίοι διαμορφώνουν και υπαγορεύουν τη δεσπόζουσα πολιτική ορθότητα.

Εκεί
όμως που όλοι, στην Ελλάδα ειδικά, εστιάζουν στα της οικονομίας και αφήνουν τον οικονομικισμό τους να ορίζει τις προτεραιότητες, σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ τα πάντα είναι οτιδήποτε άλλο πλην της οικονομίας.

Κι όμως, αν υπάρχει μία χώρα που μπορεί να εστιάζει στην οικονομία, δεδομένης της αμυντικής της ισχύος, είναι οι ΗΠΑ. Κι αν υπάρχει μια χώρα που τα πάει καλά στην οικονομία, τότε αυτή είναι οι ΗΠΑ.

Υπό τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε σε τέτοιο βαθμό, που από 'κει που αποτελούσε το ένα πέμπτο (21,2%) της παγκοσμίου οικονομίας, τώρα πλέον είναι το 24,8%, δηλαδή το ένα τέταρτο σχεδόν.

Η εφημερίδα THE SUN, σε έκθεση που δημοσιεύει, αναφέρει:

«Η έρευνα βρήκε ότι οι ΗΠΑ παράγει πλέον το ένα τέταρτο του παγκοσμίου ΑΕΠ, το μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια οικονομία από το 2007.


Και πλέον, η αμερικανική οικονομία δεν προβλέπεται να προσπεραστεί από την κινεζική προ του 2033, τρία χρόνια αργότερα δηλαδή από την προηγούμενη πρόβλεψη.


...Ίσως πρόκειται για το πιο απροσδόκητο στοιχείο αυτής της έκθεσης ως προς την σταθερά ισχυροποιούμενη οικονομία των ΗΠΑ, παρ' ότι περιμέναμε ότι το 2019 θα γίνουν ξεκάθαρες οι συνέπειες του εμπορικού πολέμου και της αύξησης του ελλείμματος. Όμως, το 2011 η αμερικανική οικονομία ήταν στο 21,2% του παγκοσμίου ΑΕΠ. Το 2019 το μερίδιο αυξήθηκε στο 24,8%, το υψηλότερο ποσοστό του από το 2007. Και πλέον προβλέπεται ότι η αμερικανική οικονομία θα παραμείνει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του '20, με την Κίνα να την προσπερνά το 2033.»



Πηγή: THE RIGHTER
https://righter.gr/2019/12/28/to-ikonomiko-thavma-trump/

THE SUN, ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΗΠΑ, ΚΙΝΑ, ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΕΠ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
ΗΠΑ, Κόσμος, Οικονομία
Keywords
Τυχαία Θέματα