Το κλειστό κλαμπ των Ελλήνων SEALs



Οι Ελληνες SEALs, οι βατραχάνθρωποι που εκπαιδεύτηκαν στο πιο σκληροτράχηλο σχολείο του κόσμου, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, πλάι πλάι με την ειδική ομάδα ανορθόδοξου πολέμου του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, που οργάνωσε την επιχείρηση «Τζερόνυμο» για την εκτέλεση του Μπιν Λάντεν, παραμένουν στη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών στον Σκαραμαγκά και είναι έτοιμοι για όλα...
Περισσότεροι από δέκα εν ενεργεία αξιωματικοί του Ελληνικού
Πολεμικού Ναυτικού είναι σήμερα μέλη του κλειστού κλαμπ των SEALs. Το καταλαβαίνεις από το διακριτικό που φορούν στο δεξιό τους στέρνο, τον θαλασσαετό που κρατά μια άγκυρα, ένα πιστόλι και μια τρίαινα. Ένδειξη ότι έφτυσαν... αίμα επί ένα ολόκληρο χρόνο για να αποκτήσουν το διακριτικό σήμα της ομάδας SEAL που τους κάνει ξεχωριστούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι ίδιοι δεν το διαφημίζουν, αλλά το έχουν κρυφό καμάρι.
Η εκπαίδευσή τους φτάνει στα άκρα. Τους αποκαλούν «φονιάδες». Χτυπούν και εξαφανίζονται. Τα μαχαίρια, τα πιστόλια και τα εκρηκτικά είναι ο κύριος οπλισμός τους. Πραγματικοί αίλουροι, σκαρφαλώνουν στους τοίχους και τα δέντρα, πέφτουν από ελικόπτερα με σχοινιά και καταφέρνουν το ακατόρθωτο. Αναλαμβάνουν δράση μόνο στα δύσκολα, εκεί που κανείς άλλος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Κάνουν σαμποτάζ και δολιοφθορές στις βάσεις του εχθρού. Εθελοντές στο θάνατο! Άλλωστε μόνο εθελοντικά μπορεί κανείς να φτάσει στο Fort Pierce λίγο έξω από τη Φλόριντα των ΗΠΑ και τα περάσει την πόρτα της Ομάδας SEAL. Δεν αρκεί μόνο να ξέρεις άριστο κολύμπι, να είσαι καλός μπουρλοτιέρης και να αφοπλίζεις τα εκρηκτικά. Να είσαι άριστος στο πιστολίδι και στις τεχνικές μάχης σώμα με σώμα και στις κακουχίες. Πρωτίστως πρέπει να διαθέτεις ψυχή!..
Μόλις το 20% των εθελοντών κατορθώνουν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους στο Fort Pierce, να ονομαστούν «υποβρύχιοι καταστροφείς» underwater demolitioners και να αποτελέσουν μέλη της Naval Combat Demolition Unit (NCDU). Μέχρι σήμερα οι SEALs εχουν πάρει μέρος σε αποστολές στο Λίβανο κατά της PLO το 1982. Στη Γρανάδα το 1983. Στη πειρατεία στο πλοίο Ακίλε Λάουρε 1989. Στην εισβολή στον Παναμά το 1989. Στον πόλεμο του Κόλπου κατά την επιχείρηση «Καταιγίδα της ερήμου» το 1990. Στη Σομαλία το 1992, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Στο Μογκαντίσου το 1993 και σε πολλές άλλες.

Aναρτήθηκε την 05-04-2012 απο elas-lyste
Keywords
Αναζητήσεις
ελληνες στους navy seals, seals εκπαιδευση
Τυχαία Θέματα