"Ο Ριζάι είχε απειλήσει τη ζωή μου, ενώ μου είχε δείξει και φωτογραφίες της αδελφής μου με τον ανιψιό μου"

Πήρε πάνω του όλες τις ευθύνες για την απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών μέσα στις φυλακές Μαλανδρίνου ο Αλκέτ Ριζάι. Ο Αλβανός βαρυποινίτης στην απολογία του σε εισαγγελέα και ανακριτή γι’ αυτή τη νέα υπόθεση υποστηρίζει πως ο 28χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος που κατηγορείται για....
συνέργεια το έκανε διότι εκείνος τον είχε εξαναγκάσει ασκώντας βία στον ίδιο και την οικογένειά του.

Σήμερα η «Espresso» αποκαλύπτει τα βασικότερα σημεία της απολογίας του κακοποιού, την οποία έδωσε μέσα από τις φυλακές για λόγους ασφαλείας.
Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», ο Αλκέτ Ριζάι υποστήριξε, μεταξύ άλλων, τα εξής στην απολογία του: «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Εγώ είμαι υπεύθυνος και ο πραγματικός ένοχος για τις πράξεις του… (σ.σ.: αναφέρει το όνομα του σωφρονιστικού υπαλλήλου που κατηγορείται για την κατοχή ηρωίνης). Ο συγκατηγορούμενός μου δεν είχε καμία απολύτως διέξοδο διαφυγής, διότι είναι αδύναμος χαρακτήρας και τον επέλεξα, ώστε να μπορέσω να πραγματοποιήσω τον στόχο μου, με απειλές εναντίον του και εναντίον της οικογένειάς του. Στην ουσία και σύμφωνα με τη δική μου λογική, είναι αθώος και λυπάμαι πολύ που είμαι υπεύθυνος για τη στέρηση της ελευθερίας του και την καταστροφή της εργασίας του και της ζωής του».

Στη συνέχεια ο 38χρονος κακοποιός εξιστόρησε τον τρόπο με τον οποίο έμπλεξε τον σωφρονιστικό υπάλληλο: «Τον Μ…. πριν μιλήσω μαζί του στο τηλέφωνο τον είχαν πάρει οι δικοί μου και τον είχαν πάει στο βουνό με ένα μαύρο τζιπ... Εκεί του δείξανε φωτογραφίες της αδελφής του, του ανιψιού του και της μάνας του, και πυροβόλησαν δύο φορές στο έδαφος για να τον φοβίσουν. Του είπαν ότι αν δεν πάει τα ναρκωτικά στον Ριζάι, θα σκοτώσουν τον ίδιο και την οικογένειά του. Το ίδιο συνέβη ένα μήνα μετά, [Ο γνωστός ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου.] , όταν τον απήγαγαν ξανά οι δικοί μου, γιατί την πρώτη φορά που του ζήτησα τα “πράγματα” με κορόιδεψε και δεν μου τα έφερε... Τη δεύτερη αυτή φορά τον έβλεπα με βιντεοκλήση μέσω δύο κινητών… Τα “πράγματα” που του βρήκαν (σ.σ.: 213 γρ. ηρωίνη και 1.050 ευρώ) του τα έδωσε ένας συνεργός μου στην Αμφισσα. Του είχα παραγγείλει αυτά τα “πράγματα” που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του. Του είχα πει να μη δει τα “πράγματα”, γιατί θα τον σκοτώσω.

»Του έδωσα τα 1.000 ευρώ μόνο και μόνο για τα έξοδά του και όχι για αμοιβή, και ήταν η πρώτη φορά που του έδωσα χρήματα. Και τον άλλο Αλβανό που έδωσε στον Μ… τα ναρκωτικά τον είχαν απειλήσει για να πάει στον Μ…, διότι φοβόταν μην τον πιάσουν στη διαδρομή Αθήνα - Αμφισσα».

Και ο Αλκέτ Ριζάι συνεχίζει στην απολογία του λέγοντας: «Δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση, ούτε τη διευθύνω, ήταν ένα απολύτως τυχαίο περιστατικό, το οποίο οφείλεται στο ότι μέσα στη φυλακή γνώρισα την ηρωίνη και είμαι πλέον εξαρτημένος. Τα ναρκωτικά αυτά μου τα έστειλαν φίλοι, σαν δώρο, που ξέρουν την εξάρτησή μου…»

Οπως φαίνεται λοιπόν από την απολογία του, ο Αλκέτ Ριζάι αναλαμβάνει πλήρως την ευθ
Keywords
Τυχαία Θέματα