Ο Άδωνις πόζαρε και γέλασε με το μνημείο πεσόντων της ΕΡΤ – «Γράφει μια μούφα του Σώρρα» [Εικόνες]

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή εμφάνισή του στην κρατική τηλεόραση, πήγε και είδε από κοντά το «μνημείο πεσόντων της ΕΡΤ», το οποίο χαρακτήρισε «το πιο γελοίο μνημείο», αφού στην ΕΡΤ δεν υπήρξαν, φυσικά, ποτέ πεσόντες.

Δείτε το σχόλιο του αντιπροέδρου της ΝΔ και τις φωτογραφίες που ανήρτησε:

Επειδή η Ελλάδα ποτέ δεν απογοητεύει
στον τομέα γελοιότητα, ας δούμε τι παίζει με το ζήτημα του μνημείου που ανεγέρθηκε “στη μνήμη των νεκρών” όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε σε αυτό ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής στην προ ημερών εκδήλωση για την ανέγερσή του.

Δεν υπάρχει κάποιο σκάνδαλο γύρω από αυτό. Ο γνωστός γλύπτης Κυριάκος Ρόκος έφτιαξε το μνημείο χωρίς αποζημίωση μετά από συνεννόηση με την ΠΟΣΠΕΡΤ (φαίνετα πως είναι προσωπική γνωριμία του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, Καλφαγιάννη). Δεν πήρε μίζα ή κάτι τέτοιο, αν και δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε για να μάθουμε τι πιστεύει για τους νεκρούς της ΕΡΤ.

Τι συμβαίνει όμως με την επιγραφή στο μνημείο; Ενάντια σε κάθε έννοια σοβαρότητας, ανακαλύφθηκε ότι η φράση πάνω του είναι γραμμένη σε Ψεκαστική Β’.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

Η φράση, η οποία παίζει πολύ στο διαδίκτυο είναι η «ΟΙΑ ΗΩ Ω ΥΙΕ ΑΕΙ ΕΙ», σημαίνει υποτίθεται «Όπως η αυγή, γιε μου να είσαι πάντα» και υποτίθεται επίσης ότι η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι τόσο γαμάτη που μπορεί να γράψει μια φράση μόνο με φωνήεντα.

Δυστυχώς η φράση δεν είναι αρχαία. Όπως έχει εντοπιστεί από τα Ελληνικά Hoaxes και άλλους, η φράση αφενός δε στέκει συντακτικά, αφετέρου δεν είναι αρχαία. Δεν υπάρχει σε κανένα αρχαίο κείμενο και εμφανίστηκε στο δημόσιο λόγο το 2013.

Μαντέψτε μάλιστα από ποιον. Από τον Εμμανουήλ Λαμπράκη, υπαρχηγό του εθνικού σωτήρα Αρτέμη Σώρρα. Δεν έχουμε ιδέα αν ήταν ιδέα του ίδιου του κ. Ρόκου, αλλά το όλο σύνολο είναι πιο κιτς από σαλόνι του Ε TV.
Keywords
Τυχαία Θέματα