Νέες υποθέσεις βιασμών συγκλονίζουν την Γερμανία: Σeξουαλικές επιθέσεις Αφγανών σε νεαρές κοπέλες στη Βρέμη

Η γερμανική αστυνομία εξετάζει τουλάχιστον 24 καταγγελίες νεαρών γυναικών, οι οποίες δέχθηκαν σeξουαλικές επιθέσεις στη Breminale ..

-28 Ιουλίου 2016 Νέα υπόθεση σeξουαλικών επιθέσεων, ανάλογη με εκείνη που εκδηλώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία και σε άλλες πόλεις, συγκλονίζει τη γερμανική κοινωνία, εντείνοντας το κλίμα εναντίον των «μεταναστών».

Πιο συγκεκριμένα, στο διεθνές μουσικό φεστιβάλ που διεξάγεται στη Βρέμη, γνωστό ως Breminale, σημειώθηκαν ομαδικές σeξουαλικές επιθέσεις, πιθανότατα από Αφγανούς «πρόσφυγες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τουλάχιστον 24 υποθέσεις, μετά από καταγγελίες που έγιναν από νεαρές Γερμανίδες, οι οποίες θέλησαν να διασκεδάσουν στο μεγάλο αυτό event.

Όπως αναφέρει ο εισαγγελέας της Βρέμης, έχουν ήδη ταυτοποιηθεί πέντε ύποπτοι, άπαντες Αφγανοί, ηλικίας 17 και 18 ετών. Όπως προέκυψε από τις καταγγελίες, η κυρίως επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, όταν στη σκηνή βρισκόταν το πανκ συγκρότημα «Alltag». Ήταν τόσο εμφανείς οι σeξουαλικές επιθέσεις, που η μπάντα αναγκάστηκε να διακόψει την εμφάνισή της και να ζητήσει από τους νεαρούς μετανάστες να σταματήσουν αυτό που κάνουν.

Δύο από τα θύματα αποφάσισαν να βγουν στα τοπικά Μέσα και να περιγράψουν την τραυματική τους εμπειρία. Μία κοπέλα είπε πως εκείνη καθόταν κοντά στη σκηνή, στην άκρη, όταν δέχθηκε την επίθεση από δύο άτομα εμφανώς μετανάστες, ηλικίας περίπου 17 με 18 ετών. Διακρίνοντας την πλατεία, αντιλήφθηκε ότι το ίδιο συμβαίνει σε πολλά άλλα κορίτσια. Όπως δήλωσε, τουλάχιστον 30 γυναίκες δέχθηκε επίθεση εκείνη τη στιγμή.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί σε μουσικό φεστιβάλ στη Σουηδία, πάλι από «μετανάστες». Στην περίπτωση εκείνη είχαν αναφερθεί τουλάχιστον 40 επιθέσεις.
protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα