Καταγγελία - καταπέλτης για το hotspot του Πειραιά - Ποιοι καλύπτουν τη ΜΚΟ PRAKSIS

Σε έγγραφη καταγγελία στο Δήμο Πειραιά προχώρησαν περί τους 400 κατοίκους της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, αντιδρώντας στην δημιουργία νέου hotspot...(κέντρο φιλοξενίας ανήλικων μεταναστών) από την ΜΚΟ PRAKSIS σε παλαιό σχολείο της περιοχής.

-22 Νοεμβρίου 2016Ταυτόχρονα οι κάτοικοι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Πειραιά προκειμένου
να κάνουν παρέμβαση στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Όπως αποκαλύπτει το "Reportaz Net", αντιπροσωπεία από την επιτροπή των κατοίκων κατέθεσε σήμερα την έγγραφη καταγγελία με αριθμό πρωτοκόλλου 48696 στο Δήμο Πειραιά.

Ολόκληρη η καταγγελία των κατοίκων ( με τα ονόματα και τις υπογραφές) είναι η εξής :Πειραιάς 21/11/2016 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΑξιότιμοι Κύριοι Οι κάτωθι υπογράφοντες κάτοικοι του πέμπτου διαμερίσματος Πειραιά , σας καταγγέλλουμε με πλήρη αγανάκτηση την διαπίστωση μας για απουσία των θεσμικών οργάνων της πολιτείας σε ενέργειες και πράξεις της ΜΚΟ PRAKSIS.

1ον Η ανωτέρω ΜΚΟ σύναψε ιδιωτικό συμφωνητικό ενοικίασης με τους ιδιοκτήτες ακινήτου (Κωνσταντίνο και Αποστόλη Γούλα ) επί της οδού Σπάρτης 163 , το οποίο περιβάλλεται επίσης από τις οδούς Γυθείου και Κουμουνδούρου.

2ον Ο σκοπός της ενοικίασης είναι να χρησιμοποιηθεί το εν λόγω ακίνητο για την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών.

3ον Το εν λόγω κτήριο, είναι όμορο (15 μέτρα ) με μεγάλο σχολικό συγκρότημα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης καθώς επίσης με το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο μαθητών της περιοχής ( θεμιστοκλειο ), επιπροσθέτως το κτήριο αυτό είναι στην καρδιά της γειτονιάς του 5ου διαμερίσματος.

4ον Κατόπιν αυτού η ΜΚΟ PRAKSIS προέβη σε εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες μετατροπής από σχολείο σε ξενώνες φιλοξενίας χωρίς να ενημερωθεί η αρμόδια Πολεοδομία Πειραιά και φυσικά χωρίς την σχετική οικοδομική άδεια από αυτήν . Επισημαίνουμε ότι το εν λόγω κτήριο είχε χαρακτηριστεί ως ακατάλληλο για στατικούς λόγους κατά τους σεισμούς του 1999 και με τις παράνομες αυτές εργασίες μετατροπής εγκυμονούνε ανεξέλεγκτες στατικές βλάβες στο κτήριο με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των κατοίκων.

5ον Μετά από αυτό καταγγείλαμε και υποβάλαμε μήνυση 11/11/2016 κατά αγνώστων και υπευθύνων στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μας Δραπετσώνας με συνέπεια να επέμβει η αστυνομία , η οποία διέκοψε τις εργασίες και πήρε διαβατήρια από τους αλλοδαπούς εργαζόμενους και αστυνομικές ταυτότητες από τους Έλληνες , χωρίς όμως να ακολουθηθούν οι διαδικασίες του αυτοφώρου όπως προβλέπει ο νομός σε αυτές τις περιπτώσεις. Επίσης δεν αναζητήθηκαν οι κυρίως υπεύθυνοι των ενεργειών αυτών ιδιοκτήτες του ακινήτου και οι εντολείς / ενοικιαστές (ΜΚΟ). Η δημοσιοποίηση του θέματος στα ΜΜΕ καθώς επίσης η μήνυση των κατοίκων δεν αφύπνισε τον δήμο Πειραιά/ Πολεοδομία για τα αυτονόητα , δηλαδή αυτοψία και επιβολή των κυρώσεων που προβλέπονται από τον κώδικα.Την πέμπτη 17/11/2016 σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων, ήρθε ο Αντιδήμαρχος Πειραιά μαζί με τον υπεύθυνο Πολεοδομίας για να κάνουν αυτοψία για της παράνομες και επικίνδυνες εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες , ενώ μας δήλωσαν ότι είχαν κληθεί από την αστυνομία η ΜΚΟ Praxis και ο ιδιοκτήτης του κτηρίου ώστε να ανοίξουν το κτήριο για την διενέργεια της αυτοψίας, τους αγνόησαν με προκλητικό τρόπο και δεν παραβρέθηκαν με αποτέλεσμα να μην γίνει αυτοψία.Δημιουργεί ΠΡΑΓΜΑΤΙ σοβαρά ερωτηματικά η συμπεριφορά ιδιοκτητών και ενοικιαστών στην κλήτευση της Πολεοδομίας και αγνοούμε την σκοπούμενες ενέργειες της υπηρεσίας σας μετά από αυτήν ..Ποια είναι αυτή η ΜΚΟ PRAKSIS που αποφασίζει από μόνη της και επιλέγει που θα στήσει τα κέντρα φιλοξενίας χωρίς να ρωτά τον Δήμο/Κρατικούς φορείς και την τοπική κοινωνία . Η μέχρι σήμερα πολιτική της Κυβέρνησης στο θέμα της εγκατάστασης Κέντρων Φιλοξενίας είναι να τοποθετούνται αυτά στις παρυφές των τοπικών κοινωνιών .Γιατί δεν έγιναν άμεσα οι προβλεπόμενες ενέργειες όπως συμβαίνει συνήθως σ' άλλες παρεμφερείς περιπτώσεις, δηλαδή θυροκόλληση διακοπή εργασιών, αυτοψία, κλήση για απολογία στον ιδιοκτήτη, έκδοση εκθέσεως επιβολής προστίμου κλπ ;

6) ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ Ή ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ .Η κάτοικοι του 5ου Διαμερίσματος δηλώνουμε ότι η απουσία των αρμοδίων φορέων σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα της περιοχής μας και οι παράνομες ενέργειες της ΜΚΟ PRAKSIS η οποία περιφρονεί νόμους και κατοίκους με εντελώς προκλητικό τρόπο μας οδηγεί σε έναν αγώνα διεκδίκησης εφαρμογής της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα και θεσμούς της πατρίδος μας .Γνωρίζουμε ότι πίσω από τέτοιες προσχεδιασμένες πράξεις κρύβονται κάθε είδους παράνομα συμφέροντα τα οποία όμως στην δική μας περιπτώσει δεν θα ευδοκιμήσουν .ΖΗΤΑΜΕ από την Δημοτική μας Αρχή να υπερασπιστεί τα δικαιώματα μας και να αποκαταστήσει την νομιμότητα .
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
Πηγή: reportaznet.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα