Ισλάμ, Ελευθεροτυπία, Ελεύθερη Ωρα και… εχθροπάθεια

Εδώ και πολύ καιρό, έχουμε αναφερθεί στην πρόθεση του υπουργείου, να φέρει προς ψήφιση το “αντιρατσιστικό” νομοσχέδιο. Το οποίο εισάγει στην ελληνική νομική γλώσσα όρους και νεολογισμούς, όπως “εχθροπάθεια”, “υποκίνηση” και ούτω καθ' εξής.
Οι νόμοι όμως πέραν από το γράμμα, έχουν και το πνεύμα του νομοθέτη. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό είναι που μας τρομάζει περισσότερο. Ο τρόπος με τον οποίο....
θα ερμηνευτεί το “πνεύμα” του νομοθέτη. Και δικαίως.
Γιατί την Κυριακή που μας πέρασε, είχαμε μία πρώτη “επίδειξη” του πώς πρόκειται να λειτουργήσει ο συγκεκριμένος νόμος. Και την
είχαμε σε ένα δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, η οποία στοχοποιεί με απαράδεκτο τρόπο, τόσο αυτήν εδώ την εφημερίδα, όσο και εμένα προσωπικά ως “υποκινητή” κατά κάποιο περίεργο τρόπο κάποιων μικροεπεισοδίων που έλαβαν χώρα το προ-προηγούμενο Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας.
Και μετουσίωσε στην πράξη τον ορισμό της καλλιέργειας “εχθροπάθειας” με τον τόσο ... καυτό τίτλο: Ποιοι οπλίζουν τα χέρια των «αγανακτισμένων» ρατσιστών (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=268129 ).
Το κείμενο λοιπόν με αυτόν τον τίτλο κάνει μία προσπάθεια να διασυνδέσει ένα ρεπορτάζ που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2010, γύρω από την λειτουργία δύο παράνομων τζαμιών στην οδό Φυλής και σχετικά με ένα κτήριο όπου εδρεύει η “κοινότητα των Σομαλών” της Αθήνας (http://www.elora.gr/portal/orthodoxy/6--/2456-2010-09-14-14-43-41 ).
Αυτό το ρεπορτάζ προκάλεσε ερωτήσεις στην Βουλή, από τους Θάνο Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη (http://www.elora.gr/portal/greece/5-hellas/2465-2010-09-20-15-25-46 ).
Το προ-προηγούμενο Σάββατο, στις 9 Απριλίου, στην συγκεκριμένη περιοχή είχαμε μικροεπεισόδια, μεταξύ συγκεντρωμένων κατοίκων και των Σομαλών. Λόγω άλλης απασχόλησης δεν κάλυψα το ρεπορτάζ αν και έμαθα ότι οι κάτοικοι δέχτηκαν επίθεση από τους Σομαλούς λαθρομετανάστες.
Αυτά λοιπόν τα γεγονότα, προσπαθεί το συγκεκριμένο άρθρο της “Ε” να τα συνδέσει, παρουσιάζοντας τον γράφοντα ως τον “κατασκευαστή” ενός σκηνικού μίσους. Κάτι που στο μυαλό μας φέρνει επακριβώς την... εχθροπάθεια του κ. Καστανίδη. Επειδή λοιπόν έκανα ρεπορτάζ στην συγκεκριμένη περιοχή “ανακίνησα” το μίσος.
Είναι σαφές, ότι ο αντιρατσιστικός νόμος, εντελώς ολοκληρωτικός στην ουσία του, που στρέφεται εναντίον όποιου αντιτίθεται στο ιδεολόγημα της πολυπολιτισμικότητας, αποτελεί μια ελπίδα της άκρας αριστεράς για την “πάταξη” των κακών δεξιών.
Έτσι δεν μου προκαλεί καθόλου περιέργεια που ο συγγραφέας του άρθρου, Παναγιώτης Μπουγάνης κάνει μια τέτοιου είδους “εξυπηρέτηση” στο υπουργείο Δικαιοσύνης και τον κ. Καστανίδη προσωπικά, προκειμένου να δικαιολογήσει την ανάγκη για τον “αντιρατσιστικό νόμο”.
Και ο ίδιος άλλωστε, συλληφθείς το 1995 στο Πολυτεχνείο, εκείνο το βράδυ που έκαιγαν το “πανί” της σημαίας οι αναρχικοί φίλοι του, θεωρεί ότι ο αντιρατσιστικός νόμος είναι απαραίτητος, ως συνεπής “αντιφασίστας”. (http://www.megatv.com/erevna/article.asp?catid=16
Keywords
Τυχαία Θέματα