Η δίκη του Ράτκο Μλάντιτς ενώπιον του ΔΠΔ θα επαναληφθεί στις 9 Ιουλίου

Η δίκη του πρώην στρατιωτικού διοικητή των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς, που είχε...
αναβληθεί στις 17 Μαΐου, θα επαναληφθεί στις 9 Ιουλίου, με την ακρόαση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας, όπως ανακοίνωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

«Το Σώμα προγραμμάτισε σήμερα για τις 9 Ιουλίου την έναρξη της παρουσίασης των αποδεικτικών στοιχείων της κατηγορούσας αρχής στην υπόθεση εναντίον του Ράτκο Μλάντιτς», αναφέρει το ΔΠΔ
σε ανακοίνωσή του.

Κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης, οι δικαστές ανέβαλαν τη δίκη στις 17 Μαΐου, την επομένη της έναρξής της και της παρουσίασης του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η υπεράσπιση θεώρησε ότι δεν είχε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστεί και κατήγγειλε «παρατυπίες» στην αποκάλυψη των αποδεικτικών στοιχείων που έχει στη διάθεσή του το γραφείο του εισαγγελέα.

Το τελευταίο, αναγνωρίζοντας ότι έγιναν λάθη, δήλωσε ότι δεν ήταν αντίθετο σε μια αναβολή. Οι δικαστές αποφάσισαν στη συνέχεια ότι η δίκη θα ξανάρχιζε στις 25 Ιουνίου με την ακρόαση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας, που είχε αρχικά προγραμματιστεί να αρχίσει στις 29 Μαΐου, αλλά η υπεράσπιση και πάλι ζήτησε στις 31 Μαΐου αναβολή έξι μηνών της δίκης, υποχρεώνοντας το δικαστήριο να αναβάλει εκ νέου τη δίκη έως τις 9 Ιουλίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα