Εξάρχεια: Ανήλικοι, Σύριοι και Αλγερινός στους συλληφθέντες για τα επεισόδια - Τρεις οι τραυματίες αστυνομικοί

Δύο ανήλικοι μεταξύ των συλληφθέντων στα χθεσινά επεισόδια - Οκτώ συλλήψεις για πλιάτσικο σε σούπερ μάρκετ - Δεκαοκτώ άτομα παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη με κακουργηματικές κατηγορίες και άλλοι πέντε για πλημμελήματα..

-07 Δεκεμβρίου 2016 Δύο παιδιά ηλικίας 15 και 14 ετών είναι μεταξύ των 23 συλληφθέντων στα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια με αφορμή την επέτειο των οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Από την ... πολυεθνική των διαδηλωτών
όμως, συνελήφθησαν για συμμετοχή στα έκτροπα δύο Σύριοι και ένας Αλγερινός.

Οι κατηγορίες σε βάρος 18 είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και πλημμεληματικού για τους υπόλοιπους πέντε. Σημειώνεται ότι οκτώ άτομα συνελήφθησαν μετά από πλιάτσικο σε σούπερ μάρκετ στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη.

Στη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων τρεις αστυνομικοί τραυματίσθηκαν και ο ένας εξ αυτών νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με εγκαύματα στα χέρια.

Τα επεισόδια στα Εξάρχεια ήταν για μια ακόμη φορά προσχεδιασμένα και οργανωμένα και παρότι υπήρχαν πληροφορίες και αποδείξεις για την προετοιμασία, η αστυνομία δεν κατάφερε να τα αποτρέψει. Χαρακτηριστικό είναι ότι την περασμένη Κυριακή είχαν εντοπιστεί 149 μολότοφ έτοιμες προς χρήση σε ισόγειο σπιτιού στην οδό Νοταρά, ενώ χθες το πρωί κάτοικοι των Εξαρχείων βρήκαν στα αυτοκίνητά τους σημειώματα από «αναρχικούς» που τους προειδοποιούσαν να μετακινήσουν τα αυτοκίνητά τους από την περιοχή, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα «συνεισέφεραν στην επανάσταση» με αυτά.

Όπως αποδείχθηκε, η «επιστράτευση» των 3.000 αστυνομικών δεν στάθηκε ικανή για να αποτρέψει τα σχέδια των κουκουλοφόρων να σπάσουν, να κάψουν, να καταστρέψουν. Όπως ακριβώς είχαν κάνει και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ομάδες αντιεξουσιαστών έμειναν στα Εξάρχεια την ώρα που εξελισσόταν η πορεία για την 8η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Προς το τέλος της πορείας που έγινε υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό και ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα, οι ομάδες «οπισθοφυλακής» στα Εξάρχεια έστησαν οδοφράγματα, έβαλαν φωτιά σε κάδους και ορισμένοι ακροβολίσθηκαν σε ταράτσες: Από εκεί για τις επόμενες πέντε ώρες των συγκρούσεων με την ΕΛΑΣ πετούσαν πέτρες και μολότοφ στις δυνάμεις των ΜΑΤ.

protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα