Εύβοια: Οδηγός σχολικού κατέβασε 6χρονο από το λεωφορείο και έφυγε αφήνοντάς τον μόνο στο δρόμο!

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Εύβοιας η απόφαση επαγγελματία οδηγού, να κατεβάσει εξάχρονο παιδί από σχολικό λεωφορείο το οποίο έφτασε 30 λεπτά νωρίτερα από την συμφωνημένη ώρα και να το αφήσει μόνο του στην ερημιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Δευτέρα ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου του δημόσιου δημοτικού σχολείου, παρέλαβε τα παιδιά το μεσημέρι και ξεκίνησε το δρομολόγιο της παράδοσής τους στο σπίτι τους.
Οι περιοχές που μένουν τα παιδιά βρίσκονται αρκετά μακριά από το σχολείο, πολλές δε,
δεν κατοικούνται καν από μόνιμους κατοίκους. Είναι αρκετά ερημικές, με πολλά χωράφια αλλά και αγέλες αδέσποτων άγριων σκυλιών στους τριγύρω δρόμους.

Ο οδηγός αποφάσισε να αλλάξει το δρομολόγιο χωρίς να ενημερώσει κανέναν από τους γονείς ώστε να πάνε νωρίτερα στο σημείο συνάντησης για να παραλάβουν τα παιδιά τους.
Έτσι έφτασε στο σημείο μισή ώρα νωρίτερα από ό,τι θα έπρεπε και ζήτησε από έναν 6χρονο μαθητή που η μητέρα του τον παραλάμβανε από αυτό το μέρος, να κατέβει από το λεωφορείο. Το παιδί άρχισε να παρακαλάει τον οδηγό να μη τον αφήσει μόνο του στην ερημική περιοχή καθώς δεν ήξερε καν που είναι το σπίτι του. Ο οδηγός του είπε να βγει έξω και του έκλεισε την πόρτα.

Το παιδί το οποίο έχει και σύνδρομο ΔΕΠΥ (διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής –Υπερκινητικότητας) έπαθε μεγάλο σοκ και τρόμο που βρέθηκε μόνο του στη μέση του πουθενά χωρίς να γνωρίζει πού να πάει ή αν θα το παραλάβει κανείς. Για καλή του τύχη έτυχε να περνάει από το σημείο μια οικογενειακή φίλη της μητέρας του παιδιού, η οποία προσπάθησε να το ηρεμίσει και να το πάει στο σπίτι του. Το παιδάκι από το σοκ είχε λερωθεί επάνω του ενώ δεν ήξερε που βρισκόταν.
Μετά από 10 λεπτά ο οδηγός του λεωφορείου, τηλεφώνησε στη μητέρα του 6χρονου αγοριού, λέγοντάς της ότι άφησε το παιδί νωρίτερα στο μέρος της συνάντησης επειδή βιαζόταν.

Η μητέρα βγήκε στο δρόμο και άρχισε να τρέχει ώστε να φτάσει όσο πιο γρήγορα μπορούσε στο παιδί της και στο δρόμο συνάντησε την κοπέλα που είχε παραλάβει το παιδί της. Μόλις είδε ότι το παιδί της είναι καλά έχασε τις αισθήσεις της και όταν συνήλθε είδε πως και το παιδί βρισκόταν ακόμα σε σοκ από την εγκατάλειψη.

Η μητέρα πήγε αμέσως την αστυνομία για να υποβάλει μήνυση. Εκεί έκριναν ότι ο οδηγός δεν χρειάζεται να περάσει αυτόφωρο. Η μητέρα δεν έμεινε εκεί και ήρθε σε επαφή με ανώτατο εισαγγελέα όπου ανέλαβε προσωπικά το θέμα και κάλεσαν τον οδηγό αλλά και τον πρόεδρο των κτελ για απολογία. Στην απολογία τους εκτός από τον οδηγό και τον πρόεδρο ήταν εκεί η μητέρα του παιδιού καθώς και άλλοι γονείς μάρτυρες του περιστατικού.
Πλέον ο οδηγός είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για εγκατάλειψη και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.
Το σχολικό πλέον έχει νέο οδηγό καθώς και συνοδό ενώ τώρα οι γονείς του παιδιού περιμένουν να οριστεί η τελική ημερομηνία για τη δίκη.
mothersblog.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα