Έρχονται οι Ουκρανές ακτιβίστριες FEMENγια γυμνή διαμαρτυρία στην Ελλάδα

Οι ακτιβίστριες της ουκρανικής οργάνωσης FEMEN, γνωστές για τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες τους, σχεδιάζουν να επισκεφθούν και τη χώρα μας για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό

Το όνειρό τους είναι να έρθουν στην Ελλάδα και να γνωρίσουν τον...
Λουκάνικο! Σωστά ακούσατε, τα κορίτσια της ουκρανικής φεμινιστικής οργάνωσης FEMEN, που έγιναν γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο για τις... γυμνόστηθες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σχεδιάζουν να επισκεφθούν και τη χώρα μας για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό αλλά και στον διάσημο πλέον σκύλο-διαδηλωτή της Αθήνας.

Μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής», η Ινα Σεφσένκο, το «πρόσωπο» της FEMEN, εξηγεί πώς το κίνημα κατάφερε να σπάσει το «πάγο» της συντηρητικής ουκρανικής κοινωνίας και να γίνει πρώτο θέμα συζήτησης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός...

Σε ερώτηση αν έχουν σκεφτεί να έρθει από τα μέρη μας η Σεφσένκο απαντά:
Φυσικά. Οχι μόνο το έχουμε σκεφτεί, αλλά είναι το όνειρό μας, ειλικρινά. Μας αρέσει πάρα πολύ η χώρα σας. Θέλουμε όσο τίποτα να έρθουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους Ελληνες διαδηλωτές, αλλά και να γνωρίσουμε από κοντά τον Λουκάνικο! Τον λατρεύουμε αυτόν τον σκύλο, μας έχει τρελάνει! Προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο για να χρηματοδοτήσουμε το ταξίδι, να αγοράσουμε τα εισιτήρια, ελπίζω πως διαβάζοντας το άρθρο σας θα ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και θα μας βοηθήσει!
Η FEMEN έχει ανακοινώσει πως πρόκειται να «παρέμβει δραστικά» στο Κίεβο κατά τη διάρκεια του EURO 2012. Μάλιστα, τον περασμένο Δεκέμβρη, στο περιθώριο της κλήρωσης της τελικής φάσης, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, πέντε ακτιβίστριες γδύθηκαν μπροστά στο Ολυμπιακό Στάδιο της ουκρανικής πρωτεύουσας κρατώντας πλακάτ που έγραφαν: «Να μη μετατραπεί η Ουκρανία σε μπ...ο» στη διάρκεια της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με την Ινα, «η ΟΥΕΦΑ προσπαθεί να πείσει την ουκρανική κυβέρνηση να νομιμοποιήσει την πορνεία στη χώρα πριν από τη διεξαγωγή του EURO, ώστε να προσέλθουν ακόμη περισσότεροι τουρίστες!». Οπως επισημαίνει, η FEMEN έχει προτείνει -χωρίς ανταπόκριση- τόσο στη κυβέρνηση όσο και στη ΟΥΕΦΑ να δημιουργήσουν ένα ειδικό ενημερωτικό πρόγραμμα για τους φιλάθλους που θα επισκεφτούν τη χώρα, το οποίο θα εξηγεί τη μάστιγα του trafficking στην Ουκρανία και το οποίο θα τονίζει με κάθε τρόπο πως η πορνεία είναι παράνομη στη χώρα.

Προτάσσουν τα στήθη τους εδώ και 4 χρόνια

Η τραγική ιστορία μιας Ουκρανής γυναίκας που έφυγε στο εξωτερικό πιστεύοντας τις «ψεύτικες υποσχέσεις» σχετικά με μία θέση εργασίας, με αποτέλεσμα να πέσει στα δίκτυα κυκλώματος πορνείας, ήταν αρκετή το 2008 για να αφυπνίσει την Αννα Γουτσόλ. Τότε 25 χρόνων, η Γουτσόλ αποφάσισε να κινητοποιηθεί με στόχο την ενημέρωση και την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών της Ουκρανίας. Ξεκίνησε μόνη της.
Σήμερα η ομάδα μετράει 300 ακτιβίστριες, από τις οποίες οι 20 αποτελούν τον «επιχειρησιακό πυρήνα» και είναι αυτές οι οποίες αναλα
Keywords
Αναζητήσεις
ακτηβιστριεσ γυμνεσ, ακτηβιστριες
Τυχαία Θέματα