Επεισόδιο του βουλευτή της Χ.Α Γιάννη Λαγού με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ [Εικόνες - Βίντεο]

- Νίκος Ξυδάκης: Ο Λαγός είχε απειλητική διάθεση εναντίον μου ..
- Απάντηση Γ. Λαγού στα ΜΜΕ για το επεισόδιο..
Γ. Λαγός: «Σταμάτα ρε, προδότη,πουλημένε, πήγαινε να πουλήσεις τη Μακεδονία» .
Νίκος Ξυδάκης: «Χιτλερόψυχε, αρνητή της δημοκρατίας, υπόδικε, εσύ πούλησες στην Κύπρο».

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Το επεισόδιο
ξεκίνησε όταν ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός κατηγόρησε τους κυβερνητικούς για ανθελληνισμό και προδοσία και κάλεσε στην επόμενη παραβίαση να καταρριφθεί επιτέλους ένα τουρκικό μαχητικό και ο τούρκος πιλότος να συλληφθεί! Μόνο έτσι θα πάρουμε πίσω τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς μας, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στην συνέχεια κατέκρινε Φίλη και Γαβρόγλου που αγνοούν την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των νέων βιβλίων θρησκευτικών.

Τόνισε την ομόθυμη βούληση του Ελληνικού Λαού και τον Αγώνα της Χρυσής Αυγής ενάντια στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Σε εκείνο το σημείο ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξυδάκης,αλλά και άλλοι βουλευτές άλλων κομμάτων επιχείρησαν να διακόψουν την ομιλία του Γ. Λαγού, η οποία τελικά διεκόπη με εντολή του προεδρείου.

Ο κος Λαγός ανέφερε την επιστολή των παμμακεδονικών ενώσεων προς τους βουλευτές η οποία απειλούσε με ισόβια σε όσους υπογράψουν για σύνθετη ονομασία στο σκοπιανό. «Βγήκε και έκλαιγε ο πρόεδρος της Βουλής» είπε ο Γ. Λαγός και όταν από τα έδρανα κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν... απασφάλισε: «Σταμάτα ρε, προδότη! Προδότες, πουλημένοι!»

Εκείνη την ώρα σηκώθηκε ο Νίκος Ξυδάκης του ΣΥΡΙΖΑ και του έκανε νόημα να κατέβει από το βήμα. «Φύγε από δω ρε!» του φώναξε ο Γ. Λαγός. Τότε ο Ν. Ξυδάκης πήγε μπροστά του διαμαρτυρόμενος έντονα και όπως ήταν φυσικό, τα πνεύματα οξύνθηκαν.

Ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης, φώναξε την φρουρά της Βουλής να παρέμβει και μόνο χάρη στην επέμβαση των αστυνομικών αποσοβήθηκαν τα χειρότερα. «Αποκλείεται να συνεχίσει την διαδικασία το προεδρείο με τέτοια εξυβριστική συμπεριφορά. Εάν συνεχιστεί θα έχουμε χειρότερη εξέλιξη, Καλύτερη απάντηση από την δική σας ηρεμία δεν πρόκειται να υπάρχει» είπε ο Σπ. Λυκούδης.

Προσωρινά διεκόπη η συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα

Νίκος Ξυδάκης: “Χιτλερόψυχε, αρνητή της δημοκρατίας, υπόδικε, εσύ πούλησες στην Κύπρο”
Ο Λαγός είχε απειλητική διάθεση εναντίον μου.
Του είπα “θα με δείρεις ρε; Τι συμβαίνει;” και άρχισε να φωνάζει “προδότη, πουλημένε, πήγαινε να πουλήσεις τη Μακεδονία”. Εγώ του απάντησα: “Χιτλερόψυχε, αρνητή της δημοκρατίας, υπόδικε, εσύ πούλησες στην Κύπρο”. Στη συνέχεια όλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από την ολομέλεια».

Απάντηση Γ. Λαγού για το επεισόδιο
Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός στην δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους εξήγησε τον λόγο που χαρακτήρισε τους κυβερνώντες ως προδότες, καθώς ξεπουλάνε το όνομα της Μακεδονίας μας, ενώ αντιμετωπίζουν με αδράνεια και απάθεια την αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σημείωσε πως η Χρυσή Αυγή εκφράζει αυτά που πιστεύουν όλοι οι Έλληνες και θα συνεχίζει να μάχεται για Ελλάδα και Ορθοδοξία.

Τέλος, εξιστόρησε το επεισόδιο και τις προκλήσεις από πλευρά των Συριζαίων που οδήγησε τελικά στην διακοπή της ομιλίας του.

Ολόκληρο το επεισόδιο με το Λαγό και ό,τι ακολούθησε στη Βουλή
Keywords
Τυχαία Θέματα