Δείτε ποια νοσοκομεία συγχωνεύονται στην Αττική


Εννέα κύκλους νοσοκομείων με κοινή διοίκηση και κοινές κεντρικές υπηρεσίες και σχεδιασμό περιλαμβάνει η πρόταση της αρμόδιας επιτροπής. Δείτε ποια θα είναι τα κεντρικά νοσοκομεία που θα διοικούν τα υπόλοιπα. Στα τελευταία του το ΕΣΥ, σύμφωνα με τους ειδικούς...

 Παρουσιάστηκε την Τρίτη, από τον καθηγητή Λυκούργο Λιαρόπουλο, η πρόταση της αρμόδιας επιτροπής για τη συγχώνευση των νοσοκομείων της Αθήνας
Το φιλόδοξο σχέδιο προβλέπει ότι στην Αττική θα δημιουργηθούν εννέα μεγάλοι κύκλο νοσοκομείων, στα οποία θα υπαχθούν και τα υπόλοιπα 34.
Κάθε
κύκλος θα έχει κοινή διοίκηση, έναν διοικητή και δύο υποδιοικητές, κοινές κεντρικές υπηρεσίες, μηχανοργάνωση, σχεδιασμό, προμήθειες, κάτι που σημαίνει ότι το αλαλούμ και η ταλαιπωρία των ασθενών είναι εξασφαλισμένη.
Ένα κεντρικό νοσοκομείο, που καθορίζεται με χωροταξικά κριτήρια, θα "ασκεί" διοίκηση και στα υπόλοιπα, τα οποία θα πρέπει να αλληλοκαλύπτονται.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Λιαρόπουλου, στο εξής δημιουργούνται οι παρακάτω κύκλοι νοσοκομείων στην Αττική:
1. Ευαγγελισμός (συγχωνεύονται στον Ευαγγελισμό τα νοσοκομεία Πολυκλινική, Έλενα Βενιζέλου, Οφθαλμιατρείο, Πολυκλινική)
2. Λαϊκό (Αιγινήτειο, Αρεταίειο, Αλεξάνδρα, Ευγενίδειο, Ιπποκράτειο και ΝΙΜΤΣ)
3. Αγ. Σάββας (Ελπίς και Σπηλιοπούλειο, το οποίο γίνεται μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας)
4. ΚΑΤ (Αμαλία Φλέμινγκ, Σισμανόγλειο)
5. Παίδων (λειτουργούν κάτω από ενιαία διοίκηση τα τρία Παίδων, Αγ. Σοφία, Αγλαϊα Κυριακού και Πεντέλης)
6. Γιώργος Γεννηματάς (Ερρίκος Ντυνάν, Ερυρθός Σταυρός, Σωτηρία, το οποίο εξελίσσεται σε ογκολογική μονάδα)
7. Νέας Ιωνίας Αγ. Όλγα (Πατησίων, Άγιοι Ανάργυροι, Παμμακάριστος)
8. Νίκαιας (Ασκληπιείο, Μεταξά, Τζάνειο, Ωνάσειο)
9. Αττικόν (Αγία Βαρβάρα, Θριάσιο)
Στα τελευταία του το ΕΣΥ...
Μιλώντας στη σύσκεψη, ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, προειδοποίησε ότι όσοι προσπαθούν να σταματήσουν την απόπειρα εξορθολογισμού του δημόσιου συστήματος υγείας, επισπεύδουν και επιταχύνουν το μοιραίο για τη δημόσια υγεία του τόπου.
Από την πλευρά του, ο κ. Λιαρόπουλος τόνισε ότι η αναδιάρθρωση των νοσοκομείων θα πρέπει να γίνει άμεσα, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, με βάση τις απόψεις όσων χρησιμοποιούν το σύστημα υγείας, ότι αυτό βρίσκεται στα ...τελευταία του.
Μάλιστα, εξήγησε ότι στην Ελλάδα αντιστοιχούν 28 νοσοκομεία ανά 1 εκατομ. πληθυσμού, όταν η μέση αναλογία για τον ΟΟΣΑ είναι 20 νοσοκομεία ανά 1 εκατομ. πληθυσμού.
Πιο ήπια εφαρμογή των συγχωνεύσεων ζήτησε ο Ηλίας Μόσιαλος, επί κεφαλής της Ανεξάρτητης Ομάδας Εργασίας Εμπειρογνωμόνων του τομέα Υγείας. Έκανε λόγο για 5ετή ήπια προσαρμογή και αλλαγές, που δεν θα επιφέρουν σοκ στο σύστημα υγείας, ενώ πρότεινε, οι συγχωνεύσεις να αρχίσουν μέσα από τα ίδια τα νοσοκομεία με τη συγχώνευση κλινικών ίδιων ειδικοτήτων.
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Ιωάννης Κυριόπουλος, επισήμανε ότι "δεν έχουμε προετοιμάσει το ΕΣΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα