Αποκλειστική συνέντευξη του Υφυπουργού Ανάπτυξης Κ. Άδωνη Γεωργιάδη

Πως βλέπετε την πορεία της νέας κυβέρνησης ?
Η Νέα Κυβέρνηση προσπαθεί σε ένα εξαιρετικά αντίξοο περιβάλλον να κάνει έργο. Μπορώ να πω όμως ότι τα πρώτα βήματα είναι θετικά. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι θα είναι πολύ περισσότερο αποτελεσματική από τις Κυβερνήσεις Συνεργασίας του παρελθόντος και αυτό θα είναι μία χρήσιμη παρακαταθήκη για το μέλλον.Υπάρχει πράγματι διαμάχη μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Εμπορικής Ναυτιλίας για την ασφάλεια των πλοίων ?
Διαμάχη όχι, υπάρχει ένα νομοσχέδιο που το συζητά το ελληνικό Κράτος με τους ενδιαφερομένους (δηλ τους πλοιοκτήτες) εδώ και πάρα πολύ καιρό ώστε να μην υπολείπεται σε ανταγωνιστικότητα η ελληνική των άλλων σημαιών. Στα πλαίσια αυτά και των κλασικών συναρμοδιοτήτων παρατηρούνται δυσκαμψίες….θα τις ξεπεράσουμε.

Στο newsglobe.gr
Θεωρείτε ότι οι εκλογές θα γίνουν 19 Φεβρουαρίου όπως λέει η Νέα Δημοκρατία ?
Εγώ είμαι Υφυπουργός σε μία Κυβέρνηση που προήλθε από μία συγκεκριμένη συμφωνία μεταξύ των τριών Αρχηγών. Η παράταση του χρόνου της, είναι .......
θέμα που εάν συμβεί θα το αποφασίσουν οι Αρχηγοί, οπότε δεν μπορώ καν να πάρω θέση σε αυτό το ζήτημα.

Πιο είναι το έργο σας μέχρι σήμερα από την ημέρα που αναλάβατε στο Υπουργείο ?
Δεν έχω αφήσει ούτε μία ημέρα να πάει χαμένη. Γραμμές που είχαν κολλήσει, βοήθησα να ξεκολλήσουν.
Χρήματα που θα χάναμε από το Ν+2 από την Ε.Ε. στο πρόγραμμα Αλιείας ύψους 23.000.000, προλάβαμε και τα εξασφαλίσαμε. Η άρση του Καμποτάζ έρχεται την άλλη εβδομάδα.
Ο νόμος για την πάταξη της Πειρατείας ήδη μπήκε σε μία σειρά. Στην Ναυτική Εκπαίδευση ξεκινήσαμε την λειτουργία της Επιτροπής και αρχίζουμε διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας για την επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων και το κυριότερο ήδη κάνοντας δεκτό το αίτημα των Ακτοπλόων φτιάξαμε αμέσως την ειδική Επιτροπή για την Ακτοπλοία και έως τις 15 Δεκεμβρίου θα έχουμε το πόρισμα για να κάνουμε άμεσα τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την διάσωση της Ακτοπλοίας μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα