«Αφεντικό» στις φυλακές Κορυδαλλού ο Βλαστός. Πως απείλησε εισαγγελέα με το παιδί της

Ήξερα προσωπικά στοιχεία εισαγγελικών λειτουργών»...
"Κράτος εν κράτει" ήταν ο βαρόνος της νύχτας Παναγιώτης Βλαστός μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας για την πολύκροτη υπόθεση του κυκλώματος νονών που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο Βλαστός εμφανίζεται να απειλεί σωφρονιστικούς υπαλλήλους, να κανονίζει τα πάντα μέσα από την πτέρυγα όπου κρατείται για βομβιστικές επιθέσεις και να καταφέρνει
να κάνει «κουμάντο» μίας ολόκληρης ομάδας μπράβων που βρίσκονταν εκτός φυλακής.

Για την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε βάρος της Εισαγγελέως Εφετών, Πετράκη Σοφίας, που χειριζόταν την υπόθεση των 11 αλλοδαπών κρατουμένων από τις φυλακές Τρικάλων, καθώς και της απόπειρας απόδρασης του Π. Βλαστού από τις ίδιες φυλακές τον Ιούλιο του 2013, καταγράφονται συνομιλίες στις οποίες αναφέρεται ότι νονοί θα πήγαιναν στην πολυκατοικία όπου διέμενε η εισαγγελέας στη Λάρισα, με την οποία ο Π. Βλαστός είχε πρόβλημα και ήθελε να την τρομάξει τοποθετώντας ποσότητα εκρηκτικών.

Φωτο του Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων το 2013
Σε κατάθεσή της η εισαγγελική λειτουργός υποστηρίζει ότι το Φεβρουάριο του 2013 όταν επισκέφθηκε τον Π. Βλαστό στο κελί του για να του αναγγείλει την άσκηση ποινικής δίωξης, ο τελευταίος της ζήτησε το λόγο για τη μη παραπομπή του στο νοσοκομείο λόγω του τραυματισμού του, ενώ στη συνέχεια -όπως αναφέρεται- "επέδειξε προκλητική συμπεριφορά που ενείχε τα στοιχεία της απειλής και της εξύβρισης. Κατά την αποχώρηση της ο Βλαστός ανέφερε κάτι σχετικά με το παιδί της, γεγονός που την έκανε να αναρωτηθεί πως ένας κρατούμενο γνώριζε για την οικογενειακή της κατάσταση".

Καταγράφεται δε, ότι από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε πως ο Βλαστός χρησιμοποιώντας καρτοτηλέφωνα του καταστήματος κράτησης Τρικάλων είχε καλέσει προγενέστερα της έκρηξης την τηλεφωνική σύνδεση που χρησιμοποιούσε ένας εκ των δύο συλληφθέντων.

Επίσης, αναφέρεται ότι σε επισκεπτήριο της "Λίτσας" που έκανε στις φυλακές Τρικάλων, ο Π. Βλαστός της είπε προφορικά και σημείωσε σε χαρτί την οδό Μανδηλαρά στη Λάρισα και της ανέθεσε να εξακριβώσει αν εκεί υφίσταται οίκημα και αν υπήρχε κουδούνι όπου αναγράφετο το όνομα Πετράκη.
huffingtonpost.gr
Keywords
Αναζητήσεις
βλαστος
Τυχαία Θέματα