Τρόικα: Μαχαίρι στο Δημόσιο, εδώ και τώρα



Λουκέτο σε μία ΔΕΚΟ απαιτεί από την κυβέρνηση η τρόικα, ενόψει της εκταμίευσης της πέμπτης δόσης, και με το επιχείρημα ότι πλέον των 1.800 οργανισμών βρίσκονται στο κόκκινο, άρα αρκετοί από αυτούς θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.

Ποιοί υπάλληλοι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός; Υπάλληλοι αορίστου χρόνου σε ΔΕΚΟ, σε νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και σε ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου,
κινδυνεύουν να βρεθούν στην ανεργία.

Αυτή είναι η απαίτηση των ελεγκτών μας, καθώς θεωρούν "κόκκινο πανί" της ΔΕΚΟ που όχι μόνο είναι ελλειμματικές, αλλά συνεχίζουν να γεννούν ελλείμματα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει ένα πιο ελκυστικό περιτύλιγμα, κάνοντας λόγω για μετατάξεις και εθελούσιες αποχωρήσεις.

Φέτος μπορούν να καλυφθούν 10.600 θέσεις στο Δημόσιο, με την αναλογία "μία πρόσληψη προς πέντε αποχωρήσεις". Εχουν ήδη γίνει 1100 προσλήψεις και 4.000 μετατάξεις, δηλαδή απομένουν 5.500 θέσεις. Εαν καταργηθούν οργανισμοί και ο αριθμος του πλεονάζοντος προσωπικού ξεπερνά τις 5.500, τότε οι υπεράριθμοι ή θα δουν την πόρτα της εξόδου ή θα μπουν σε αναμονή τουλάχιστον 2 ετών για μετάταξη

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωσταντίνου, σε συνένεντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο, τόνισε ότι "δεν είναι εύκολο να κλείσεις μια ΔΕΚΟ, αλλά αν χρειάζεται θα γίνει και αυτό."

www.nooz.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα